Pamukkale Belediyesi Dünya Ormancılık Günü ve Orman Haftası dolayısıyla Pamukkale Belediyesi Hatıra Ormanı fidan dikim törenine Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, Merkezefendi Belediye Başkanı Muhammet Subaşıoğlu, Ak Parti İl Başkanı Şahin Tin, Pamukkale Kaymakamı Veysel Beyru, Denizli Emniyet Müdürü Hüseyin Namal, Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, Pamukkale Belediye Başkan Yardımcıları Selim Arkan, Veli Demir, Fahrettin Göksu, Abdullah Sevinçli, Türkay Gözlükaya ve çok sayıda vatandaş katıldı. 

Türkiye’de yüzde 70’lik alanda azdan çoğa doğru erozyon yaşandığını belirten Denizli Orman Bölge Müdürü Mustafa Korucu, “Erozyona karşı ağaçlandırma çalışmaları çok önemli. Bu kapsamda erozyona karşı ağaçlandırma seferberliği başlatıldı. Bu kanunla tüm kamu kurum ve kuruluşlarımız, bütün tüzel kişiliğe sahip kurumlara ağaçlandırma yapabilme yetkisi verildi. Çevreye duyarlılığı ile de öne çıkan Pamukkale Belediye Başkanlığımızın da talebi üzerine bugün bin kadar fidanımızı belediye adına oluşturulan bu hatıra ormanına dikmenin sevincini yaşıyoruz” dedi. 

Gürlesin ise, “Çok güzel bir günde önemli bir amaç için buluştuk. Daha önce mermer ocağı olan bu alanda fidanlarımızı toprakla buluşturarak, yeşil doku oluşturmak, ormanlarımızın yaşatılmasına katkı koymanın hep birlikte hazzını yaşıyoruz. Şükürler olsun ki, Denizlimizin yüzde 50’ye yakını ormanlık alan. Ormanlık alanda anlamında zengin bir şehiriz. Yeşil dokuyu, ormanlarımızı korumak adına, gelecek nesillere yaşayabilecekleri bir çevre bırakmak adına 1 hektarı bulan bu alanda bir hatıra ormanı oluşturmanın mutluluğu içindeyiz. Çevreci bir belediyeyiz. Ağaca, ormana, yeşile olan duyarlılığımızı bir kez daha buradan dile getirmek istiyoruz” dedi. 

Bugün Denizli’de ayrı bir güzelliğe imza atıldığını belirten Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ise, “Fidanları toprakla buluşturacağımız, Pamukkale Belediyesi Hatıra Ormanı’nı oluşturacağımız bugünde, bu imkanı bize sunan her kuruma ve şahsa teşekkür ediyorum. İnşallah bundan sonra hep güzel işlerde ülkemizi daha iyi ve güzele götürme konusunda bir araya gelelim. Bizlerin tek derdi; bu ülkeyi daha temiz, daha yaşanabilir, güzel bir ülke haline getirmek. İnsanların huzur içinde, güzel bir ortamda,  kardeşçe, kol kola yaşadığı bir ülke haline getirmek. Denizlimiz içinde öyle. Aynı hedefe doğru hep birlikte yürüyeceğiz. İnşallah bu hedef ve istikamette daha hızlı koşmaya devam edeceğiz. Bizler güzel işler yapmaya, şehrimizin ihtiyaçlarını gidermeye, taş taş üzerine koymaya, bir ağaç nasıl fazla dikeriz onun gayreti içinde olmaya devam edeceğiz. O şer güçlerin yapmış olduğu olumsuzlukları artık elimizin tersiyle iteceğiz. Böyle güzel işlerde bir araya geleceğiz. Ben tekrar burada bir fidan diken, bu ormanı oluşturmaya katkı sağlayan herkese teşekkür ediyorum. Gelecek nesillere yaşanabilir, daha güzel bir şehir, ülke bırakmak için gayret edeceğiz” dedi. 

ŞEHİT SAVCI’NIN ADI DA BURADA YAŞAYACAK
Konuşmaların ardından Pamukkale Belediye Başkanı Hüseyin Gürlesin, protokol üyeleri ve vatandaşlarla birlikte fidanları toprakla buluşturdu. Dikilen fidanlara bir bir can suyu verildi. Başkan Gürlesin, Şehit Savcı Mehmet Selim Kiraz'ın adını bu ormanda yaşatacak birde fidan dikti. O’nun hatırasını bu ormanda yaşatacaklarını belirten Başkan Gürlesin, Şehit Savcıya rahmet ailesi ve Türk halkına sabır diledi.