MANİSA (CİHAN)- Manisa'nın Saruhanlı ilçesinde, göğüs yanması ve kol ağrısı şikayetiyle başvurduğu hastanede kas gevşetici iğne yapıldığı iddia edilen kişi, karşıdaki kantinde kısa bir süre sonra hayatını kaybetti.
Hacırahmanlı beldesinde bir fabrikada bekçilik yapan, evli ve bir çocuk babası Gürkan Akdağ (39), Saruhanlı Devlet Hastanesi'ne gitti. Muayene edilen ve kas gevşetici iğne yapıldığı öne sürülen Akdağ, oradan ayrıldıktan kısa süre sonra eşi Habibe Akdağ ile hastanenin karşısındaki kantinde çay içtiği sırada rahatsızlandı. Acil servise kaldırılan Akdağ'ın, yaşamını yitirdiği belirlendi. Cenaze, ölüm sebebinin belirlenmesi amacıyla İzmir Adli Tıp Kurumu morguna gönderildi.
Habibe Akdağ, eşinin ölümünde doktor ihmali olduğunu ileri sürdü. Hastanede kas gevşetici iğne yapıldığını, ardından ayrıldıklarını, 10 dakika sonra kantinde çay içerken eşinin yığılıp kaldığını söyledi. Gerekli müdahalenin yapılmadığını iddia eden Akdağ, “Eşim ihmal sonucu öldü. Kas gevşetici iğneyi yapan doktor hakkında dava açacağım.” dedi.
Saruhanlı Devlet Hastanesi yetkilileri ise Gürkan Akdağ'ın ölümüyle ilgili araştırma ve inceleme başlatıldığını bildirdi. CİHAN