Çocuklarının tedavilerinin Almanya’da bulunan bir hastanede olacağını belirten aile ise Almanya’nın Suriyelilere karşı tavrından dolayı gidemediklerini belirtti. Suriye’deki iç savaştan kaçan Hiyem ve Hüseyin çifti kalp, nefes darlığı ve fıtık rahatsızlığı bulunan 8 yaşındaki Medime ile 4 yaşındaki Muhammet ile Denizli’ye yaşam mücadelesi veriyor. İnşaatlarda çalışarak ailesinin geçimini sağlamaya çalışan ve iki çocuğunun tedavisi için mücadele eden baba Hüseyin, iki çocuğunun tedavisi için çözüm arıyor.  
Kalp, nefes darlığı ve fıtık rahatsızlığı bulunan iki çocuğun tedavisi için tek çözüm ise Almanya’da bulunan özel bir hastane! Çocuklarının tedavisinin yurt dışında yapılabileceğini ve ama Suriyeli oldukları için Almanya’nın kendilerini almadığını belirten anne Hiyem, “8 yaşındaki Medime ile 4 yaşındaki Muhammet kalp, nefes darlığı ve fıtık rahatsızlığı bulunuyor. Gelişim sorunu olan çocuklarımın tedavisinin Almanya’da olabileceğini öğrendik. Ama Almanya Suriyeli mültecileri almıyor. Çocuklarımız gözlerimizin önünde eriyip gidiyor. Denizli’deki hastanelerin imkanlarıyla tedavileri şuan devam ediyor ama bu geçici bir tedavi. Ne yapacağımızı bilemiyoruz” dedi.  
8 yaşındaki Medime ile 4 yaşındaki Muhammet ise Karşıyaka Mahallesi’ndeki iki göz odalı evde ailesiyle kendilerine uzanacak yardım elini bekliyor.