Denizli Valisi Abdülkadir Demir beraberinde DSİ 21. Bölge Müdürü Kaya Yıldız, Bozkurt Kaymakamı Önder Can, İl Özel İdaresi Genel Sekreteri İsmail Edip Yılmazlı ve DSİ 212 Şube Şefi Muhittin Püskül ile birlikte baraj yapılması planlanan alanda incelemelerde bulunarak bilgi aldı. Emir Çayı’nda daha önce yapılan araştırmalarda baraj gövde yerinde açılan temel sondaj kuyularında çay yatağındaki alüvyon biriminin kalınlığının çok fazla olması, yapılan su testlerinde zemin geçirgenliğinin fazla olduğunun tespit edilmesi nedeniyle göl alanından fazla miktarda su kaçaklarının olacağı tespit edilerek bu alanda baraj yapılamayacağı tespit edilmişti. Bunun üzerine bölgede araştırma yapan DSİ’ye bağlı uzman ekipler, bu çalışmanın daha üst kotlarında Emir Çayı’nın en büyük kolu olan Fındıklı Deresi üzerinde yeni baraj gövde yeri tespit etti. Aydın DSİ 21. Bölge Müdürlüğü kontrolünde baraj ve sulama planlama ihalesini alan firma tarafından Fındıklı Deresi üzerine baraj gövdesinin oturacağı kesitte zeminin özelliklerinin araştırılması amacıyla en az 3 adet temel sondaj kuyusu açılacak.
Bölgede yapılması planlanan baraj ile ilgili olarak İnceler beldesi halkını bilgilendiren Vali Abdülkadir Demir, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin baraj yapımı ile ilgili olarak çalışmaların hızlandırılması talimatını verdiğini belde halkıyla paylaştı. Bölgede daha önce bir çalışma yapıldığını ancak çalışma yapılan yerde zeminin çok geçirgen olması nedeniyle baraj yapımının mümkün olamayacağına karar verildiğini hatırlatan Vali Demir, "Orada çok uygun bir yer vardı. Suyun orada tutulması amacıyla bir çalışma yapılmıştı. Ancak orada maalesef zeminin çok geçirgen olması dolayısıyla teknik bakımdan mümkün olmadı. Yani dışarıdan görünen ile sondajlarla yapılan teknik çalışmada aynı sonuç oluşmadı. Dolayısıyla orada yapılacak olan bir barajın çalışamayacağı anlaşıldı. Çünkü suyu tutmamızın mümkün olmadığı ortaya çıktı" dedi.
Yapılan ilk incelemelerin olumsuzluğundan etkilenmediklerinin altını çizen Vali Demir, "Şimdi biraz daha yukarıda arkadaşlarımız daha önceki teknik çalışmayı ve sondajı yapan firmayla işin devamı niteliğinde bir yerde daha çalışma yapıyor. Şimdi orayı gidip yerinde göreceğiz. Bu zeminin önceki konuştuğumuz yer gibi olmayacağını; inşallah su tutulabileceğine inanıyorlar. Ama tabi ki bunun teknik olarak ispatlanması lazım. Bunun içinde sondaja devam edecekler. Yarından itibaren dozer bu bölgeye yol ile ilgili eksikleri gidermek için gelecek. İnşallah daha sonrada verilen karar doğrultusunda devam edeceğiz. Burası bizim için çok önemli. Bütün temennimiz yapılacak bu çalışmada oranın arazi olarak uygun olması. Bütün beklentimiz şu anda o. İnşallah hayırlısı olur ve topraklarının büyük bir bölümü Hambat Ovası içinde yer alan Bozkurt ve yöresini cazibeli sulamaya kavuştururuz" diye konuştu.
Bilgilendirme toplantısının ardından oluşturulan heyet ile birlikte Fındıklı Deresi üzerinde yapılması planlanan baraj gövde yerine gidildi. Aydın DSİ Bölge Müdürü Kaya Yıldız tarafından baraj yeri ile ilgili yapılan ve yapılacak olan teknik çalışmalar anlatıldı. Vali Abdülkadir Demir baraj yeri ile ilgili yapılacak çalışmaların en kısa sürede tamamlanması için ilgili kurum amirlerine talimat verdi.