AK Parti Denizli Milletvekili Mehmet Yüksel, kentin yerel seçime ‘Büyükşehir’ olarak gireceğini, vatandaşların hak ettiği hizmeti daha çok almaya devam edeceğini söyledi. Denizlililerin en iyi hizmeti hak ettiğini belirten Yüksel, iyi bir planlama ile Denizli Büyükşehir Belediyesi’nin 20 ilçenin tamamına kısa sürede büyük yatırımlar yapacağını vurguladı. İlçelere mahalle olarak bağlanan köylerden özellikle 2. asfalt kaplama daha sonra yama çocuklar için oyun parkları talepleri geldiğini ifade eden Yüksel, “Denizli Belediyemiz 2013 yılında il özel idaresinin yatırım için ayırdığı 15 milyon liranın çok üzerinde köylerimize yatırım yaptı. Belediyemiz bugün her yere her şekilde ulaşıyor. 2014 yılından itibaren de kapanacak diğer belediyelerdeki bütün araç gereç ve ekipmanlar büyükşehir belediyesine devredilecek. Bunları kullanan ekipler ve elemanlar da belediyeye devredilecek. Bütün mesele iyi bir organizasyon. İlimizin tamamına kısa sürede kaliteli hizmetler, yatırımlar gidecek. Vatandaşımız bunu hak ediyor.” dedi.
Et ve süt ürünleri sanayisi gelişecek
Denizli’de Et Balık Kurumun faaliyete geçtiğini, kurumun önümüzdeki yıllardan itibaren entegre hale gelerek süt ürünlerinin sanayi ürünü olarak işlenerek satışının yapılmasını da sağlayacağını dile getiren Yüksel, “İlimizde Et Balık Kurumu bir lokomotif görevi yapacak. Denizli sanayisi bu konuda çok kabiliyetlidir. Kısa sürede et ve süt ürünleri sanayisinin ilerleyeceğini düşünüyorum. Bununla ilgili kurulmuş birkaç firmamız var. İhracat bazında çalışan firma sayısı ise henüz az. Bu bizim yeni sektörümüz. Daha çok tekstil ağırlıklıydık. Denizli’nin hayvancılık ve hayvansal sanayide iyi noktalara geleceğine inanıyorum. Sanayicilerimiz yıllar öncesinden ürün çeşitliliğine doğru gitmeye başladı. Denizli dünya pazarlarında da etkili. Bugün kentimizden 170 ülkeye ihracat yapılıyor” diye konuştu.
Tarlalar cazibeli su ile sulanacak
Her ilde olduğu gibi Denizli’de de çiftçiler için en önemli olanının tarlaların sulanması olduğunu anlatan Yüksel, üreticilerin ürünlerini cazibeli su ile sulamaları için çalıştıklarını söyledi. Cindere Barajından temiz sulama suyunu tarlalara taşıyacak tünellerin açılmasında san aşamaya gelindiğini hatırlatan Yüksel, “Pamukkale Sulama Birliğimiz 32’ye yakın beldeye su veriliyor.   Birliği’nin pompaları 1967 yılında alınmış pompalar. Bunların devri geçti ve bunlar çok eski teknoloji olduğu için elektriği de yutuyorlar. Bu anlamda çiftçimizin belinde büyük bir yük oluyor. Tarım alanları yeteriz sulandığı için yüksek maliyetli sulama noktasında çiftçinin mağduriyeti var. Cindere Barajı’ndan tünelle gelecek olan cazibeyle sulamayı sağlayacak ovamızın önemi çok büyük. Denizli olarak bunu önümüzdeki yıl çözeceğiz ama başka illerde böyle imkânlar yok. Cindere Barajı ile ilgili 3 tane tünelimiz var. 1. tünel bin 126 metre ve bitmesine 300 metre kaldı. 2. tünel 2 bin 300 metre ve 300 metresi kazıldı. 3. tünel ise daha kısa 900 metre. Onda da belli mesafe alındı. 2015 yılı içerisinde artık çiftçimizin tarım alanları cazibe ile sulamaya açılacak. Çiftçinin maliyetleri 4’de bir kadar düşecek.” Şeklinde konuştu.