İSTANBUL (CİHAN)- Hopa'daki olayları protesto etmek amacıyla Beyoğlu'nda yüşürüş düzenleyen Halkevleri üyesi bir grup, İstiklal Caddesi'ndeki bir alışveriş merkezinin balkonuna pankart asmak isteyince güvenlik görevlileri ile eylemci grup arasında gerginlik yaşandı.
Hopa'da bir öğretmenin ölümü, bir koruma polisinin de yaralanmasına sebep olan olaylar sonrası çeşitli yerlerde eylem yapan Halkevleri üyeleri İstiklal Caddesi'nde toplandı. Atılan sloganlar ve taşınan pankartlarla yaşananları protesto eden grup, polisin geniş güvenlik önlemleri altında Taksim Meydanı'na doğru yürümeye başladı.
    Caddenin üzerinde bulunan bir alışveriş merkezine çıkan bazı eylemciler üzerinde AK Parti aleyhinde yazıların olduğu pankartı balkondan aşagı sarkıttı. Bu sırada alışveriş merkezinin güvenlik görevlileri pankartın bulunduğu yerden kaldırılması için eylemcileri uyardı.
    Eylemciler pankartı kaldırmamakta ısrar edince protestocular ile güvenlik görevlileri arasında itiş kakış yaşandı. Bu sırada caddede bulunan eylemciler de binaya girmek istedi. Binaya giren bazı eylemciler ile güvenlik görevlileri arasındaki gerginlik burada da devam etti. Bir güvenlik görevlisinin eylemcileri biber gazı sıkarak dağıtmaya çalıştı. Pankartın eylemciler tarafından indirmesiyle gerginlik yatıştı. Eylemciler daha sonra Taksim Meydanı'na doğru yürümeye devam etti.
    Öte yandan AK Parti'nin Taksim seçim bürosuna saldırı olma ihtimalini göz önünde bulunduran polis, bir panzeri irtibat bürosu önünde hazır tuttu. CİHAN