Denizli Büyükşehir Belediyesi, yöresel kültürün mihenk taşlarından olan halk oyunlarının, her kesime ulaşmasını sağlamak için her yıl düzenlediği ücretsiz kursları devam ediyor. Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Kursu, 7 yaş üzeri çocuklar ile bay-bayan tüm yetişkinlere ücretsiz olarak veriliyor. Eğitimler Yenişehir Spor Merkezi ve İncilipınar Spor Salonu’nda sürdürülüyor. Bir süre önce başlayan halk oyunları kurslarına bu yıl 800 kişinin katıldığı belirtilirken, kursiyerlerin halk oyunlarını hobi ya da profesyonel olarak öğrenme isteğine göre gruplandırıldığı bildirildi. Halk oyunları kursları kapsamında kursiyerlere, ’Zeybek, Teke, Silifke, Tokat, Kırklareli, ve Artvin’ yörelerine ait halk oyunları öğretildiği ifade edildi.
Eğitimlerde profesyonel gruplardan oluşturulacak ekiplerle Denizli Büyükşehir Belediyesi Halk Oyunları Topluluğu olarak yıl sonunda gösteriler hazırlanacağı, ayrıca çeşitli yarışmalara katılmanın hedeflendiğine işaret edildi. Hafta içi ve hafta sonu verilen halk oyunları kurslarına vatandaşların yoğun ilgisinin sürdüğü belirtildi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, halk oyunlarının gelecek nesillere aktarmanın önemini vurguladı. Başkan Zolan, "Halk oyunları atalarımızın bize bıraktığı en önemli kültür miraslarından biridir. Amacımız herkesin ücretsiz olarak halk oyunları kurslarımızdan faydalanarak bu büyük mirası gelecek nesillere taşımasıdır. Geçmişini, kültürünü, değerlerini bilmeyen bir toplum kaybolmaya mahkumdur. Bu nedenle tüm değerlerimizi gelecek nesillere öğretmek zorundayız" dedi.