Somali’de kuraklık nedeniyle açlıkla karşı karşıya kalan halk için 7’den 70’e herkes yardımda bulunuyor. Çocuklar oyuncaklarını bile satarak, oradaki halkın açlıktan ölmemesine seyirci kalmazken, bir yardımda Kayseri Büyükşehir Belediyesi denetiminde olan Özel Halk Otobüslerinin sahipleri de duyarsız kalmadı.
    Özel Halk Otobüsü sahiplerinden Mustafa İl ve ortağı Bünyamin Kaşıkara, otobüslerine astıkları “İnsanlık ölmedi. Bugün bu araç Somali için çalışıyor.” pankartıyla elde ettikleri 3 günlük geliri Somali’ye bağışlayacak. Bu pankartı gören vatandaşlar da otobüse bindiklerinde bir bilet yerine çift bilet basarak, yardımda bulunuyor.
    38 AB 058 plakalı özel halk otobüsünün ortağı olan Mustafa İl, Somali’deki insanlık dramına kayıtsız kalamadıklarını belirterek, ortağı Bünyamin Kaşıkara ile yardımda bulunmak için bu yönteme başvurduklarını söyledi. Pankartı otobüse astıktan sonra vatandaşların da desteğini gördüğünü kaydeden Mustafa İl, “Biz pankartı Somali’deki duruma karşın vatandaşlara örnek teşkil edebilir miyiz düşüncesiyle astık. Oradaki insanlara 3-5 kuruş daha fazla gider mi diye yaptık. 3 gündür 3 otobüsümüzde bu pankartlar asılı. Pankartı gören vatandaşlar da duyarsız kalmıyor. Bir yerine iki bilet basıyor.” diye konuştu.
    Başlattıkları kampanyayı bugün sonlandıracaklarını kaydeden Mustafa İl, Büyükşehir Belediyesi’nden aldıkları ücreti göndereceklerini belirterek, meblağ konusunda rakam veremediklerini sözlerine ekledi.