Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bir ilki başlattığını kaydeden Başkan Zolan, "Her ayın ilk salı günü halkımızın olacak ve bugün halkımızdan başka hiç kimseye randevu verilmeyecek" dedi.

Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan'ın vatandaşların sorun, istek ve önerilerini dinleyeceği Halk Günü buluşmaları başladı. Denizli Büyükşehir Belediyesi girişindeki Halkla İlişkiler Bölümü'nde düzenlenen Halk Günü'ne vatandaşlar yoğun ilgi gösterdi. Vatandaşları tek tek selamlayan Başkan Zolan'a Denizli Büyükşehir Belediyesi Meclis Başkan Vekili Ali Değirmenci, Genel Sekereter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan ve Aytaç Turgut ile DESKİ Genel Müdür Yardımcısı İsmail Edip Yılmazlı eşlik etti. Başkan Zolan, gazetecilere yaptığı açıklamada, Denizli Büyükşehir Belediyesi'nin bir ilki başlattığını söyledi. Denizli'de göreve başladıkları günden bugüne kadar vatandaşlara ulaşma konusunda herhangi bir sıkıntılarının olmadığını, sürekli cadde ve sokaklarda olduklarını vurgulayan Başkan Zolan, "Mahalle toplantılarıyla sürekli halkımızın içinde olan, halkımızla temas eden bir yönetim ve hizmet anlayışına sahibiz. Bu noktada halkımızla her zaman temas halinde olduk ve hiçbir zaman ayrışmadık. Kendimizi hiçbir zaman başka noktalarda görmedik" dedi.

Tüm bunlara rağmen bazen işlerinin yoğunluğu, bazen şehir dışında olmaları gibi durumlarda vatandaşlarla görüşmelerde sıkıntıların olabildiğini ifade eden Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bazen vatandaşımız geldiğinde toplantıda olabiliyoruz. Bu noktada gelip bizle görüşememiş olan veya görüşmek isteyip de -ben nasıl olsa Başkanla görüşemem, Başkana nasıl ulaşayım- diye düşünen vatandaşlarımız vardır düşüncesiyle her ayın ilk salı günü sabah saat 10.00'dan başlayarak Halk Günü yapalım istedik. Halkımızla kucaklaşalım, onların dertlerini, taleplerini dinleyelim istedik. Burada daire başkanlarımız, müdürlerimiz, tüm birimlerdeki arkadaşlarımız var. Anında çözüm koymak adına, olacak işleri yapmak, olmayacak işlere de net bir şekilde cevap verme konusunda gayret göstereceğiz."


Başkan Zolan, "Ayda bir gün değil normalde 30 gün ve 24 saat halkımızla iç içeyiz. Hem telefonlarımızla hem de kendimiz her yerdeyiz. Ama yine de bize ulaşamayan varsa, gelip de görüşemeyen, -görüşemem- deyip de gelmekten vazgeçen varsa Halk Günü'nde gelsinler istedik. Arzu eden herkesi davet ettik. İyi ki yapmışız. Bir kaç görüşme yaptım. Bu görüşmeler bile bu işin doğru ve faydalı olacağını gösterdi. İnşallah aksatmadan en iyi şekilde bu hizmeti, bu buluşmaları gerçekleştirmeye devam edeceğiz" diye konuştu. "Vatandaşımızın mutluluğu bizim için esastır" diyen Zolan, "İnsanımızın belki çok büyük gördüğü sorunlar bizim bir dokunuşumuzla, bir kararımızla ortadan kalkabilecek. İnsanımızın hayatını kolaylaştırabilecek, derdine derman olma imkanımız vardır. O noktada buna vesile olabilirsek bizden bahtiyarı yoktur. Zaten onun için buradayız. Özellikle her ayın ilk salı günü halkımızın olacak ve kimseye randevu verilmeyecek. Tüm gün burada olacağız" dedi.