4 Çocuk babası Çiftçi, Sami Yılmaz, Sağ ayağı 7 santimetre kısalan malülen emekli olmak için iş takipçisine gitti. Daha sonrada sera sahibinden tazminat davası açtı. Ne emekli olabildi, ne de tazminat kazanabildi. Şimdi 4 çocuğuyla yaşam mücadelesi veriyor. Acıpayam ilçesinin Bendik mahallesinde oturan Sami Yılmaz, tarım arazilerinde gündelikçi olarak çalışıyordu. Yılmaz, geçen yıl bir sera da çalışırken, ayağını çapa makinesine kaptırdı. Kaval kemiği parçalanan ve damarları kopan Yılmaz, Denizli Devlet Hastanesi’nde üst üste 6 operasyon geçirdi. Sami Yılmaz’ın sağ ayağı 7 santimetre kısaldı. 

4 PUANLA ENGELLİ RAPORU VERMEDİLER

Sami Yılmaz, malülen emekli olmak için bir iş takipçisine gittiğini, ardından da sera sahibi hakkında tazminat davası açtığını söyleyerek, “Emekli olmak ve tazminat almak için çabalarken, daha da mağdur oldum.

4 çocuğum okula gidiyor, çalışamıyorum” dedi. Yılmaz, “Denizli’de bir iş takipçisi ‘Seni hemen malülen emekli ederim’ dedi. Bir arkadaşımdan borç aldım, bu kişiye bin 500 TL para verdim. Sonra engelli raporu için hastaneye gittim. Heyet yüzde 36 engelli raporu verdi. Doktor, ‘Emekli olman için ayağının dizden kopması gerekiyordu’ dedi. İş takipçisi hiçbir şey yapmadı, paramı geri istedim vermedi. Bacağımı kaptırmadan kısa süre önce çapa makinası arızalıydı.



Arızayı bir arkadaşla kendi olanaklarımızla gidermeye çalıştık. Meğerse, makine tamir olmamış. Sera sahibi tamirci çağırmadı. Ardından da iş kazası geçirdim. Tazminat davası açmak için bir avukata başvurdum, dava açılması için benden 4 bin TL aldı. Bu parayı da arkadaşlardan borç aldım. Avukatta beni sürekli oyaladı. Dosyamı geri almak istedim, benden tazminat talebim olan 150 bin TL’nin yüzde 20’si olan 30 TL’yi istedi. Dünyam karardı. Sonra noterden avukata Azilname çektim ve dosyamı aldım. Bir iş kazası geçirdim, hayatım kaydı. Şimdi çalışamıyorum. 4 çocuğumda okula gidiyor. Ayağım 7 santimetre kısa olduğu halde devlet beni malülen emekli etmiyor” diye dert yandı.