Ülkemizde yaşanan terör olaylarını değerlendiren Garip, sözde çözüm süreci devam ettikçe terör örgütünün güçlenmeye devam edeceğini kaydetti.  Garip, “Artık sözün bittiği yerdeyiz. Bir barış sözü almış yürüyor. Bazı bölgeleri PKK terör örgütünün kontrolüne bırakmak, bölge mahkemeleri kurmalarına, yol kesip kimlik sormalarına, vatandaşlardan vergi toplamalarına bölgedeki Kürt vatandaşlarımıza eziyet etmelerine izin vermek mi barış olacak? Devlet hakimiyeti bir bölgede kalmamış, 4 yıldır bunu seyreden, esasında bu zemini hazırlayan sözde çözüm süreci denilen, sadece bir bölgeyi ve o bölgede yaşayan vatandaşlarımızı PKK’nın vicdanına bırakan bir dönem yaşadık. Geldiğimiz noktada bu sürecin bir terör örgütünü daha da güçlendirmekten başka bir işe yaramadığı, bu süreç devam ettiği sürece bu örgütün çok daha güçleneceğini görüyoruz” dedi.

TESLİM OLMALILAR 

Terör örgütünün silah bırakarak Türk adaletine teslim olması gerektiğini ifade eden Garip, “Bu süreç başlamadan önce terör örgütüne mensup üye sayısı 1500’lere düştüğü konuşuluyordu, bugün bu silahlı güç 20 binlere kadar dayandı. Siyasi iktidar eliyle, PKK terör örgütü güçlendirildi. Tabi ki barışın olmasını istiyoruz ancak, devlet hakimiyetine sağlamak üzerine bu barış kurulmalıdır. Yani PKK terör örgütü elini kolunu sallaya sallaya gezsin, istediğini o bölgede yapmaya devam etsin şeklinde bir barışı kabul edecek kişi ihanet ediyor demektir. Bir siyasi partinin de neredeyse PKK terör örgütüne  dokunmayın anlamında bir barış talebini anlamakta zorlanıyorum.   Bu ülkeyi yönetenlerin aklını başına almaşı lazım. Terör örgütü ya teslim olarak ya da silah bırakarak bitmelidir” diye konuştu.  

NEYİN BARIŞI?

“Sürekli milletimizi ve ülkemizi tehdit eden, her gün vatan evladını şehit eden, bir terör örgütüyle biz neyin barışını konuşacağız?” diyen Garip şöyle konuştu: “Bizim yüreğimiz kanıyor, memleketin gariban çocukları şehit ediliyor.  Böyle bir şey kabul edilemez.  Sözde çözüm sürecinin asla doğru bir hamle olmadığını her zaman dile getirdik. Bu süreç,  PKK’ya can suyu verme süreci olmuştur, onları çoğaltmıştır, güçlendirmiştir. Adı ne olursa olsun, bütün bunların devam etmesine izin veren de ihanet içerisindedir. Bu vesileyle hainlerin saldırılarında hayatını kaybeden tüm şehitlerimize Allah’tan rahmet diliyorum. Ailelerine başsağlığı, yaralı kardeşlerimize acil şifalar diliyorum” ifadelerini kullandı. MESUT GÜLER