MUĞLA (CİHAN)- Muğla'nın Bodrum ilçesine bağlı Güvercinlik köyünde, arıtma tesisinden taşan atık suyun yol açtığı deniz kirliliği kontrol altına alındı. Muğla İl Özel İdaresi tarafından, taşma yaşanan alanla ilgili rehabilite ve sızdırmazlık çalışmaları tamamlandı. Tesisteki olumsuzluklar çözülüp etrafına setleme yapılarak güvenlik tedbirleri alındı. Ayrıca taşma esnasında zarar gören yollar bakımdan geçirilirken atık suyun ormana verilmesi sayesinde diğer yerleşim birimlerine ulaşan akıntı da kesildi.
Çevre ve Şehircilik Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, bölgede bin 500-2 bin kişi/gün kapasiteli doğal arıtma sistemi olduğu, mevcut nüfusun artması sebebiyle ihtiyacı karşılamadığının tespit edildiği belirtildi. Şu an itibariyle atık suların depo alanlarında toplanması işlemine başlandığı ve kirliliğin denize ulaşmasının engellendiği ifade edildi.
Muğla Valisi Fatih Şahin başkanlığında vali yardımcıları ve daire müdürlerinin de katılımıyla Güvercinlik'te yapılacak yeni tesisin daha hızlı devreye alınması hakkında yapabileceklerin de tartışıldığı bildirildi. CİHAN