Denizli'ye has uçuş ustası dolapçı güvercinlerin tanıtımı, ırkınının yaşatılması ve geleceğe aktarılması amacıyla Denizli Güvercin Evi Derneği ve Laodik Güvercin Kültürü Dernegi’nin ortak organizasyonuyla 
Düzenlenen ekinlik renkli görüntülere sahne oldu. Pamukkale Kocaçukur’da düzenlenen etkinliğe Denizli Dolapçıları Güvercin Dostları kadar Pamukkale’yi görmek için gelen yabancı turisler de büyük bir ilği gösterdi.
 Sabahın erken saatleri de Kocaçukurda yaklaşık 70 üyenin getirdeği Dolapçı ırkı adı verilen 140’a yakın güvercin gökyüzüne salındı. Büyük heyacının ve tutkunun yaşındığı etkinlikte  
Dolapcı ırkı güvercinlerin geçmisinin 1200‘lü yıllara dayandığını ve bu ırkınn Denizli’ye has bir ırk olduğun belirten dernek üyelerinden Kadir Karabıyık “ Bizim amacımız Dolapçı ırkı  ismi verilen kendine has uçuş ustası olan bu güvervcinlerin ırkıkını korumak ve gelecek nesillere bırıkmaktır. Bu günde gevercin sevenler olarak üyelerimiz ile birlekte burada toplandık. Nasılki Denizli Horuz’u Denizli için bir sembol ise Dolapçı ırkı güvercinlerde Denizli için bir semboldür Bizim tek amacımız Denizli Horozu’muzla birlikte Dolapçı ırkı ismi verilen bu güvercinleride Denizli’ninin bin sembölü haline getirmektir’dedi.
 Konuşmalar ardından 140 yakın güvercin sahipleri tarafından gökyüzüne salındı.
Pamukkale semalarının bir anda güvercinlerle renklenmes ise hem güvencin tutkunlarına hemde izleyicilere doyumsuz bir zaman yaşattı.
Etiknilğin ardınıdan Denizli Dolapçıları Güvercin Dostları Hıera Park Otelde sabah kahvaltınısında bir araya gelerek durum değerlendirmesi yaptılar.