12-18 Aralık Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası nedeniyle bir mesaj yayımlayan, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, yerli üretimin ilerleyebilesi ve üreticinin desteklenmesi için günlük ihtiyaçlarımızın, yerli ürünlerden karşılanması gerektiğini ifade etti.
Sanayiye ve teknolojiye daha çok ağırlık vererek, ithalatımızı azaltarak ve ihracatımızı da arttırarak cari açığımızın olabildiğince küçülmesi yönünde çalışmalar yapmalıyız diyen Keçeci, “Sanayi ve teknolojide ne kadar çok ilerleyebilirsek dışa bağımlılığımız da o oranda azalacaktır. Böylelikle hem ülkemiz kazanacak, hem sanayici, esnaf ve girişimcilerimiz kazanacaktır” dedi.

Yabancı ülkelere para akışını önlemenin en büyük etkeni Türk Malı kullanmanın arttırılması olduğunu ifade eden Keçeci, “Yatırımcılarımızın, yatırımlarını ülkemize yapması ülke ekonomimiz ve ülkemizin gelişimi için önemlidir. Hükümetin 2016 yılı Eylem Planı ve bu plan doğrultusunda hayata geçirilecek icraatlar arasında üst, orta ve yüksek teknolojili ürünlerde kamu alım garantisine dayalı yerli tedarik modellerin hayata geçirileceği açıklandı. Bu karar, yerli malı üretiminin ve tüketiminin arttırılmasında etkili olacaktır. Ülkemize yararı olacağına inandığımız bu kararın kapsamının biraz daha genişletilmesinin ülkemize ciddi katkısı olacağına inanıyoruz” diye konuştu.

Keçeci, “Tüm halkımızın ve yatırımcılarımızın Tutum Yatırım ve Türk Malları Haftası’nı en içten duygularımla kutlarım” dedi.