Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın, Aydın, Denizli ve Muğla’nın turizm potansiyelini Ortadoğu turizm pazarındatanıtmak amacıyla,Dubai Turizm Fuarı’nda açtığı Güney Ege standı katılımcılardan yoğun ilgi görerek yeni iş bağlantılarının temelleri atıldı. 

Ortadoğu turizm pazarı ile dünya turizminin temsilcilerini bir araya getiren ve 34 bin sektör temsilcisini buluşturan fuarda,Güney Ege bölgesinden turizm kurum ve kuruluşları GEKA’nın Avrupa holünde tahsis ettiği stant alanında turizm profesyonelleri ile bir araya geldi. Güney Ege’den DENTUROD (Denizli Turistik Otelciler ve İşletmeciler Derneği), BOYTAV (Bodrum Yarımadası Tanıtma Vakfı), MUTSO (Muğla Ticaret ve Sanayi Odası) ile Marmaris Belediyesiotuz dokuz metrekarelik stant alanında bölgenin ve bulundukları destinasyonların tanıtımını yaptılar. 

Özellikle otel ve turizm işletmeleri yetkilileri, tur operatörleri, seyahat acenteleri yetkilileri, turizm tedarikçileri, diplomatik temsilcilikler ve etkinlik organizatörleri vb. turizm profesyonelleri ile birebir görüşmelerin yapıldığı stant alanında, Arap turist pazarının Güney Ege Bölgesi’ne yönlendirilmesi için bağlantılar kuruldu. Arap turist pazarının zengin turist profiliyle Güney Ege’nin yeni pazarlara açılmasında cazip olacağı ön görülerek yapılan görüşmelerde, bölgenin alternatif turizm alanlarından sağlık ve spa turizmi, kültür turizmi, spor turizmi ile macera turizminin tanıtımına yönelik tanıtım çalışmaları gerçekleştirildi.  

22 senelik geçmişe sahip ve Ortadoğu coğrafyasında gerçekleştirilen en büyük turizm fuarı olan Dubai TurizmFuarı’na, özellikle hedef kitlesi Ortadoğu ülkelerinden gelen turistlere kendini göstermek isteyen ülkeler katılıyor. Birebir görüşmelerin etkin olarak gerçekleştiği ve böylelikle yeni iş bağlantılarının önünün açıldığı fuara ülkelerin dışında özellikle otellerkatılımcı olarak yoğun ilgi gösteriyor. Fuarda zengin turizmi, aile turizmi, spor turizmi, macera turizmi, taşıma, sağlık ve spa turizmi, alışveriş turizmi ve kültür turizmi alt sektörleri yer alıyor. 

Güney Ege Kalkınma Ajansı bölge turizminin çeşitlendirilmesi ve rekabet gücünün artırılması amacıyla küresel turizm odağı Güney Ege vizyonu çerçevesinde yaklaşık 4 yıldır turizmde tanıtım ve lobicilik faaliyetleri yürütüyor. Bu amaçla, ulusal ve uluslarası turizm arenasında ağırlığı olan fuarlara düzenli olarak katılım sağlayan GEKA, önümüzdeki dönemde de farklı ülkelerin turizm pazarlarına yönelik faaliyetlere ağırlık vermeyi planlıyor. Ajans tahsis ettiği stant alanında Bölgedeki turizmle ilgili kurum ve kuruluşların tanıtım yapmalarını, hem de Güney Ege bölgesinden bireysel olarak fuara katılanların birebir görüşmelerini gerçekleştirebilecekleri bir ortam oluşturuyor.