Ülkü Ocakları Basın Sorumlusu Kürşat Aykol, yaptığı basın açıklamasında Güney Azerbaycan’da yaşananlara sessiz kalamayacaklarını belirterek, “Öncelikle sözlerime başlamadan önce Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nde kahpece şehit edilen asker ve polislerimize, yine birkaç gün önce Tuzhurmatu’da peşmerge ile girilen çatışmada şehadete kavuşan Türkmen kardeşlerimize Yüce Allah’tan rahmet, kederli aileleri başta olmak üzere Türk Milleti’ne baş sağlığı diliyorum. İşte bugün Güney Azerbaycan’da meydana gelen nümayişin ardındaki ruh bu tarihi anlayışın ta kendisidir” dedi.

Ülkücü Türk Gençliğinin Güney Azerbaycan Türklerinin yanında olduğunu kaydeden Aykol, şöyle konuştu: “Suriye’de zulme karşı yürütülen savaşa ,mezhep savaşı  algısı yükleyerek Türkmenlere yaptığın ve taşeronlarına yaptırdığın katliamlara son ver! Güney Azerbaycan’da  ,Güney Horasan’da ve Kaşkay Türklerine karşı yürüttüğün asimilasyon ve inkar politikasını sonlandır! Senin zulmünden bıkıp haklı tepkilerini ortaya koyan protestocuları hukuk dışı uygulamalarla sindirme faaliyetlerini bir an evvel terk et! Irak ve Suriye bir bütün olarak ele alındığında ,oralarda savaşın acılarını en derin şekilde yaşayan mazlumlara vaat ettiğin sözde demokrasi ve hami olma çabaların samimiyetten uzaktır. Bu hazin tablo Suriye ve Irak’ta demokrasi ve hami maskesiyle düşlediğin ekonomik ve siyasi çıkarlarına ışık tutmaktadır. Açık çağrımızdır ki eğer samimi iseniz bu despot ve anti demokratik uygulamaları biran evvel terk etmelisiniz! Kafanızı gömdüğünüz kumdan çıkarın ve idare etmeye çalıştığınız topraklara bir bakın. Baskı ve zulmün boyutlarından ,insan hakları ihlallerinden ulusal ve uluslararası medya kuruluşları ,sivil toplum örgütleri ve NATO ve BM ilgili kuruluşlar haberdar edilerek acilen göreve çağrılmalı ve bu faaliyetlere öncülük edilmelidir. Bu kapsamda en yakın olarak 15-16 Kasım’da Antalya’da gerçekleştirilecek olan G-20 Zirvesinde söz konusu hususlar en yüksek sesle dile getirilmelidir. Kırım’daki, Türkmeneli’ndeki “Türk” kırımına sessiz kalanlar, Doğu Türkistan için gaz alma operasyonunun ötesine geçemeyenleri en azından İran Türklüğü’nün yanında olmaya davet ediyoruz.Türklüğe dil uzatanlara karşı baş verip baş eğmeyen, gavim gardaşlarımız: Ülkücü Türk Gençliği sizlerledir ve  her zamanda sizlerin yanında olacaktır.Bugün bu alandan yükselen sesler Türk Dünyası’nın cennet mekan Başbuğu Alparslan Türkeş’in bozkurtlarının; Elçibey’in, İsa Yusuf Alptekin’in, Rauf Denktaş’ın, Necdet Koçak’ın, İsmail Gaspıralı Bey’in, Dr. Sadık Ahmet’in   bozkurtlarına selamları ve dualarıdır. Asla mazlum soydaşlarımızı yalnız bırakmayacak, haklı davalarının her platformda destekçisi ve takipçisi olacağız.”
 Ülkü Ocaklarının basın açıklamasına Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) 21. Dönem Milletvekili Av. Salih ERbeyin, Kamu Sen İl Temsilcisi Rayif Kurşunoğlu, Kamu Sen’e bağlı Sendikaların Başkanı, Ülkücü İşçiler Derneği Genel Başkan Yardımcısı Caner Sarıoğlu da katıldı.