Yeni kanunla birlikte nerdeyse imkansız hale gelen ehliyet almak, günden güne daha da zorlaşıyor. Daha önce direksiyon sınavından kalan bir aday iki gün eğitim almak zorundayken yeni düzenlemeyle bu zorunluluk beş güne çıkartıldı.
Puanlamanın ortadan kaldırıldığı, tek hatada sınavın sonlandırıldığı direksiyon sınavlarında yeni yılla birlikte yeni düzenlemeler de gelmeye başladı. Yeni kanunla birlikte fazlasıyla zorlanan adaylar, bundan sonra daha da zorlanacak.

2 GÜNDÜ 5 GÜN OLDU
Bilindiği üzere yazılı sınavdan başarılı olan adaylar belirli bir parkur üzerinde direksiyon sınavına tabii tutuluyor. Adaylardan sıfır hata ile o parkuru tamamlaması bekleniyor. Haliyle ufak tefek de olsa hata yapan her sürücü adayı sınavda başarısız oluyor. Başarısız olan adaylara ise üç sınav hakkı daha tanınıyor. Sınav hakkı tanınan adaylar ise tekrar direksiyon eğitimine tabi tutuluyor. Yeni yönetmelikte ilk olarak sınavdan kalanlar için uygulanan iki günlük eğitim, yeni yılla birlikte beş güne çıkarıldı. Direksiyon sınavında kalıp tekrar sınava girmek isteyen adayların bu beş günlük eğitim için 130 TL, bir de 70 TL olan sınav ücretini kurslarına ödemesi gerekiyor.