Denizli'nin Gültepe Mahallesi'ne yapılacak Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temel atma töreni yapıldı.
Geçen ay protokolü yapılan ve arsası Denizli Büyükşehir Belediyesi tarafından tahsis edilen sağlık merkezinin temel atma törenine, Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci, Denizli Vali Vekili Ekrem Büyükata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, hayırsever Halil Çarkıt, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Büyükşehir Belediye Başkanı Zolan, 30 Mart öncesi Gültepe'ye aile sağlığı merkezi yapacaklarına dair söz verdiklerini hatırlatarak, "Çok şükür o sözlerimizden birisi olan Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi inşaatının temelini atacağız. Burada ayrı bir güzellik yaşıyoruz. Yapmış olduğumuz protokol çerçevesinde Denizli Büyükşehir Belediyemizin tahsis ettiği arsaya hayırseverimiz Halil Çarkıt beyefendi sağlık merkezini inşa edecek. Allah kendisinden razı olsun. Emeği, katkısı olan herkese teşekkür ediyorum" dedi.

"Sağlık hizmetlerinde de Büyükşehir en önde"

Sağlık sektörünü ilgilendire söz konusu yatırımın "Belediyenin konusu değil" demediklerine dikkati çeken Başkan Zolan, "Nerede ne ihtiyacımız var, vatandaşımızın ne talebi var, neye ihtiyacı var onun peşindeyiz. O güzellikleri ortaya koyma ve tamamlama ve talepleri yerine getirme konusunda gayret ediyoruz. İşte bu sağlık merkezi de aslında belediyenin direk yapması gereken iş değil. Ama biz vatandaşımız istiyorsa, o görev bizimdir diyoruz" dedi.
Başkan Zolan, şöyle konuştu: "Bu ilk protokolümüz değil. Dokuzkavaklar Mahallesi'nde Pamukkale Belediye Başkanımız Hüseyin Gürlesin ile birlikte yaptığımız protokolle yapılacak semt hastanesi projesi bitmek üzere. Bu sağlık yatırımını da birlikte ortaya koyacağız. Sağlık hizmetlerinde de Büyükşehir en önde, vatandaşımızın yanında. Bu böyle bilinsin. Her zaman ne ihtiyacınız varsa inşallah hepsini yerine getireceğiz."




"Bu işler lafla değil sevdayla, aşkla oluyor"

Ekonomi Bakanı Zeybekci ise, hayırsever Halil Çarkıt'a teşekkür ederek, Denizli'nin bölgenin ve Ege'nin sağlık merkezi olacağını söylediklerini belirtti. Bir zamanlar Bağkur ve sigortalıların ayrı ayrı hastanelere gittiğini, doktor ve ilaç bulmada büyük sıkıntı çekildiğini belirten Bakan Zeybekci, Türkiye'nin sağlık sektöründe yaşadığı hızlı gelişimi anlattı. Yabancı vatandaşların Türkiye ziyaretlerinde hastalandığında ülkesinden ambulans uçakların geldiğini, buna özentiyle bakıldığını ifade eden Bakan Zeybekci, artık bir Türk vatandaşının da başka ülkelerde hastalandığında ambulans uçakla gidilip alınarak Türkiye'ye getirildiğini kaydetti. Denizli'de paletli ambulansın bile olduğunu ifade eden Bakan Zeybekci, Karahasanlı'ya 1200 kişilik şehir hastanesi yapılacağını, iki ay içinde temel atılacağını kaydederek, "Bu işler lafla olmuyor sevdayla, aşkla oluyor. Bu aşk bu sevda bizde, bu güvende sizde olduğu sürece Allah bizleri mahcup, sizleri de o güvenden dolayı pişman etmesin inşallah" diye konuştu. Konuşmanın ardından Denizli Büyükşehir Belediyesi Halil Çarkıt Aile ve Toplum Sağlığı Merkezi'nin temeli protokol üyeleri tarafından atıldı. 

Geçen ay protokolü imzalandı
Denizli Valiliği, Denizli Büyükşehir Belediyesi ve hayırsever Halil Çarkıt arasında geçen ay imzalanan protokol ile, Denizli Büyükşehir Belediyesi'ne ait 771 metrekarelik arsa sağlık merkezi için tahsis edilmişti. Protokol ile hayırsever Halil Çarkıt sağlık merkezini inşa edecek, Halk Sağlığı Müdürlüğü ise işletmesini üstelenecek.