Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi'nin 3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle düzenlediği etkinlikte, sahneye çıkan engelliler performanslarıyla izleyenleri büyüledi.


3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi, Çatalçeşme Oda Tiyatrosu'nda program düzenledi. Etkinliğe Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci, Denizli Valisi Şükrü Kocatepe'nin eşi Sultan Kocatepe, Denizli Vali Yardımcısı Cengiz Ata, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Yardımcısı Mustafa Gökoğlan, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, davetliler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Ayten Bahtiyar, Denizli Engelliler Meclisi’nin örnek çalışmalara imza attığını ve bundan sonraki süreçte de farklı çalışmalar ile başarı çıtasını artıracaklarını söyledi. Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürü Ahmet Altun ise, hizmetlerin en değerlisi, en yücesi ve en kutsalının insanlara yapılan olduğunu ifade ederek, "Eğer bu hizmetler yoksul, fakir, kimsesiz, yaşlı, kadın ve engelliye yapılıyorsa bu daha büyük önem taşımaktadır. Önemli olan insana insanca değer vermektir” dedi.

Şeyh Edebali’nin kültüründen gelen bir toplumuz
Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi’nin Ege ve Türkiye’de yaptığı başarılı çalışmalar ile örnek teşkil ettiğini kaydederek, “Bizler Türk milleti olarak ‘İnsanı yaşat ki, devlet yaşasın’ diyen Şeyh Edebali’nin kültüründen gelen bir toplumuz. Biz insanlara engelli yada engelsiz diye hiç bir fiziki ayrım yapmadan hizmet ediyoruz. Biz gönüllerimiz kalplerimiz engelli olmasın diyoruz. Çağdaş devletlere baktığımızda engelli kardeşlerimizin toplum içerisinde, çalışma hayatında, kültürel hayatta, sosyal ve sportif faaliyetlerde ne kadar toplumun içerisindeyse ne kadar gözümüzün önünde ise çağdaş ülkenin göstergesi budur. Ülkemizde de hamdolsun son yıllarda Engelliler Yasasının çıkması ile 2010 yılındaki anayasa değişikliği ile engelli vatandaşlarımız lehine pozitif ayrımcılığın anayasal bir hüküm haline gelmesi ile birlikte artık engelli
kardeşlerimiz ekonomide de sosyal ve kültürel alanda da, sportif faaliyetlerde de daha çok içimizde olmaya başladı" dedi.

ENGELSİZ GÖSTERİ
Konuşmaların ardından engelli dernek ve eğitim kurumlarının düzenlediği gösteriler sunuldu. Engelliler sahnede gösterdikleri performans ile izleyicilerden tam not aldı. Duygusal anların yaşandığı program izleyenlere unutulmaz bir gün yaşattı. Gösterilerin sona ermesi ile birlikte dernek yöneticilerine Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci’nin eşi Ayşen Zeybekci tarafından plaket verildi.