Denizli Belediyesi’nin desteğiyle Kent Konseyi Engelliler Meclisi bünyesinde Görme Engelliler Tandem Bisiklet Takımı kuruldu. Bir süredir eğitim çalışmalarını sürdüren Görme Engelliler Tandem Bisiklet Takımı iki kişilik tandem bisikletleriyle Çınar Meydanı’nda başlayarak Gazi Bulvarı boyunca tur attı. Vatandaşlar etkinliği ilgiyle izledi, alkışlarıyla destek verdi.
Etkinlik öncesi sporcularla bir araya gelen Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan, "Kent Konseyi Engelliler Meclisi, bu güne kadar birçok önemli projeyi hayata geçirdi. Biz, elimizden geldiğince destek olmaya çalıştık. Engellilerimizin sosyal yaşam içinde daha fazla yer almaları için ne gerekiyorsa yapıyoruz. Bu çalışmada onlardan biri. Engellilerimizin spor yapması bizim için önemlidir. Görme engellilerimizin bisiklet kullanabilmesi ve bu keyfi yaşayacak olması bizi mutlu ediyor. Umarım bu takım, katıldıkları yarışmalarda Denizli’ye dereceler, madalyalar getirir" dedi.
Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Öztürk Özkan ise takımın kurulma aşamasını ve hedeflerini şöyle anlattı: "Tandem bisiklet, iki kişinin bindiği her ikisinin de ayrı ayrı pedal çevirdiği, Türkiye Görme Engelliler Spor Federasyonu'nun etkinlik programında bulunan önde gören pilotun, arkada görmeyen tandemin bulunduğu paralimpik bir spor dalıdır. Takım ruhunu geliştiren, engelli ve engelsiz insanların birlikte yarıştığı, bu anlamda işbirliğini geliştiren İngiltere’de başlayıp tüm dünyada yaygınlaşmaya başlayan bu spora, Denizli Belediyesi Kent Konseyi Engelliler Meclisi olarak Türkiye’de ilk tandem bisiklet takımlarından birinin kurulmasına ön ayak olduk."
Başkan Zolan’ın startını verdiği ve belediye önünde başlayan tur, renkli görüntülere sahne oldu. Yoldan geçen vatandaşlar alkışlarıyla sporcuları destekledi.