Projenin tanıtımı için Denizli Belediyesi Encümen Salonu’nda basın toplantısı düzenlendi.
Toplantıya, Denizli Belediye Başkan Yardımcısı ve aynı zamanda Kent Konseyi Başkanlığı görevini yürüten Şamil Çınar, Gençlik Meclisi Başkanı Ruçhan Ertuğrul ile çok sayıda meclis üyesi genç katıldı.
  Kent Konseyi Başkanı Çınar, Gençlik Meclisi’nin AB projelerine ağırlık vermesinin önemli olduğunu belirterek, ‘Öncelikle Gençlik Meclisimizin yaptığı birbirinden güzel projeler için kutluyorum. Gençlik Meclisi’nin projelerinde AB projelerine ağırlık verilmesi gerektiğini zaman zaman ifade etmiştik. Geçmiş yıllarda ortak projelerle AB projelerine dahil olurken bugün gençlerimiz tek başlarına projelere katılır hale geldi. Projeyi yazıp gerçekleştirme adına söz sahibi oldular. Bu çabalarından dolayı kutluyorum. Ben eminim ki bu projelerle çıta bir basamak daha yükseltilecek. Bütün Sivil toplum kuruluşlarının gençlerin projelerinde yer almalarını ve destek vermelerini istiyoruz’ dedi.
   Gençlik Meclisi Başkanı Ertuğrul da, AB projelerine önem verdiklerini kaydederek, ‘Gençlerimizin, Denizli Belediyesi’nin verdiği destekle Avrupa fırsatlarından yararlanmaları için her türlü imkanı sunmaya çalışıyoruz. Bu kapsamda tüm Denizli gençliğini bu projemize davet ediyoruz. Aynı zamanda Denizli’deki tüm sivil toplum kuruluşlarını bu projede birlikte hareket etmeye çağırıyoruz. Büyük desteklerinden dolayı Denizli Belediye Başkanımız Osman Zolan’a ve Denizli Belediyesi Kent Konseyi Başkanımız Sayın Şamil Çınar’a teşekkür ederiz’ dedi.
   -AKTİF GENÇLİK KATILIMINA DAHİL OL AB EYLEM PROJESİ-
   Projenin sloganı ‘Hey Genç Sivil Toplum Seni Çağırıyor’ şeklinde belirlendi.
   Projede amaç, gençlerin sivil toplum kuruluşlarına aktif bireyler olarak katılımlarını sağlamak, ailelerin sivil toplum kuruluşlarına olan önyargısını azaltmak, Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarına etkinlik yapabilmeleri ve kendilerini gençlere tanıtabilmeleri için fırsat sağlamak ve Denizli’deki sivil toplum kuruluşlarının birbirleriyle iletişimini güçlendirip birlikte organizasyon yapmalarını sağlamak olarak belirlendi.
   Bu proje, Avrupa Birliği Bakanlığı, AB Eğitim ve Gençlik Programları Merkezi Başkanlığı’nca yürütülen Gençlik Programı kapsamında ve Avrupa Komisyonundan sağlanan hibeyle gerçekleştirilmektedir. Aktif Gençlik Katılımına Dahil Ol Projesi’nde, İtalya’dan 2 sivil toplum kuruluşu, Hırvatistan’da da 1 sivil toplum kuruluşu ve belediye ile Aksiyon Derneği yer alıyor.
Proje, Eylül 2012 ile Mayıs 2013 arasında 9 ay sürecek. Proje kapsamında Kasım ayında İtalya Venedik’te projenin yol haritasını belirlemek üzere bütün ortaklar bir araya gelecek. Aralık ve Ocak aylarında Denizli’de belirlenecek 45 imkanı kısıtlı gence Avrupa Birliği’nin kurumları, karar alma mekanizmalarına aktif katılım, belediye ve il genel meclisi çalışmaları ve yapısı, ücretsiz Avrupa fırsatları ile ilgili konularda eğitimler verilecek.
  Son olarak Nisan ayında Hırvatistan’da yapılacak sonuç toplantısıyla projenin önemli bir kısmı tamamlanacak.