Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Gençlik Meclisi ile Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Münazara Topluluğu ortaklığında düzenlenen Denizli 5. Geleneksel Liselerarası Münazara Turnuvası 2-3-4 Aralık’ta PAÜ’de yapıldı. 32 okulun katılımıyla, 2-3 Aralık tarihlerinde ilk turların yapıldığı münazaraların finali 4 Aralık Pazar günü PAÜ Kongre ve Kültür Merkezinde düzenlendi. Finale, Denizli Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, Kültür Turizm ve Tanıtım Dairesi Başkanı Hüdaverdi Otaklı, Kent Konseyi Genel Sekreteri Baran Akın, Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, öğretmenler ve öğrenciler katıldı. Gençlerin kürsüde rahat konuşarak kendilerini ifade etmelerinden duyduğu mutluluğu dile getiren Büyükşehir Belediyesi Kent Konseyi Başkanı Ali Değirmenci, “Gençlerin hayalleri olmalı. Genç insanların kendilerine olan güvenleri artırılmalı. Bunlar sözle değil uygulamayla olur. Biz münazara turnuvası ile aslında bunu yapmaya çalışıyoruz” dedi.
 
“Her gencimizin bir hayali olsun”
Değirmenci, “Genç kardeşlerimiz çıktılar, heyecanlarını yenerek kürsüde konuşmanın en güzel örneklerini gösterdiler. Gençler, öğretmenlerinin ve izleyenlerin karşısında kendilerini ve savundukları düşünceleri ifade ettiler. Münazaranın amacı budur. Biz istiyoruz ki, gençlerimiz araştıran, sorgulayan bireyler olsunlar. Teoride, pratikte ve hitabette en iyisi olsunlar” dedi. Gençlerin sadece Türkiye'de değil dünyadaki yaşıtlarının en iyisi olmasını dileyen Değirmenci, sözlerine şöyle sürdürdü: “Her gencimizin bir hayali olsun istiyoruz. Hayatta başarılı olmak hayallere doğru koşmak ve mücadele etmek ile gerçekleşebilir. Ben bu organizasyonun amacına ulaştığını düşünüyorum. Tüm katılımcılarımıza teşekkür ediyorum” diye konuştu.

Genç fikirlere katkı
Münazara turnuvalarının ileriki yıllarda da yapılacağını belirten Gençlik Meclisi Başkanı Şeniz Yılmaz, “PAÜ Münazara Topluluğu ile birlikte 5’incisini gerçekleştirdiğimiz liselerarası münazara turnuvasını güzel bir final ile tamamlamanın mutluluğunu yaşıyoruz. 3 gün boyunca gördük ki, yarışmaya katılan genç arkadaşlarımız fikirlerine sahip çıkma noktasında oldukça başarılılar. Münazara turnuvası ile genç fikirlerin hedeflerine emin adımlarla ilerlemelerine katkı sağlamış oluyoruz” dedi.
 
Şampiyonlara ödül
Final münazarasında “Sosyal medya insanlığın zararına olmuştur” konusu tartışıldı. Final sonucunda 1’inciliği Lütfi Ege Anadolu Lisesi, 2’nciliği İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesi, 3’üncülüğü Kazım Kaynak Anadolu Lisesi ve 4’üncülüğü Erbakır Fen Lisesi elde etti. Dereceye giren okullara çeşitli ödüller verildi. En güzel konuşma ödülünü ise İbrahim Cinkaya Sosyal Bilimler Lisesinden Betül Sınal aldı.