Denizli'de yaşayan çocukların ve gençlerin geçmişine sahip çıkması amacı ile Denizli Belediyesi, dört haftadan bu yana düzenlediği Çanakkale gezilerine devam ediyor.
Hafta sonu 9 otobüsle 360 öğrenciyi Çanakkale’ye gönderen Denizli Belediyesi, vatan toprağı için gözünü kırpmadan şehit olan kahramanları ve Çanakkale'de yaşananları Denizlili gençlerle paylaştı. Bu kapsamda lise ve dengi okul öğrencilerinden kura ile belirlenen 360 öğrenci, velilerinin katılımıyla Denizli Belediyesi önünden Çanakkale'ye uğurlandı.
Gezinin ilk günü Çanakkale'ye ulaşan Genç Denizlililer Gelibolu Yarımadası’nda savaş cephelerini ve şehitlikleri ziyaret etti. Gelibolu Milli Parkı, Kilitbahir, Namazgah Tabyası, Seyit Onbaşı, Şahindere Şehitliği, Şehitler Abidesi, Ertuğrul Koyu ve Tabyası,Yahya Çavuş Şehitliği, Anzak Koyu, 57. Alay Şehitliği ve Conk Bayırı'nı gezen gençler, duygu dolu anlar yaşadı. Gençlerden bazıları ise Şehitler Abidesi'nde bulunan temsili mezarlarda kendi dedelerinin isimlerini aradı.Gezi kapsamında kent merkezinde yer alan ve Truva filminde kullanılan ‘Truva Atı ve Çimenlik Kalesi'nin ardından gençler, Nusret Mayın Gemisi'nin birebir aynısı olarak yapılan gemiyi gezdi.
Denizli Belediye Başkanı Osman Zolan gençlerin tarihini iyi bilmeleri ve atalarının yazdığı destanı daha iyi anlamalarını istediklerini belirterek, "Genç Denizli projesi kapsamında her yıl düzenli olarak gençlerimizi Çanakkale’ye götürüyoruz. Gençler burada bir devrin kapanıp bir devrin başladığı yerleri görerek atalarına minnet duyuyor. Gençlerimiz ve çocuklarımızın TV’lerde seyrettiği hayali kahramanları benimsemelerini istemiyoruz. Gerçek kahramanlarımızı öğrenmeleri için çeşitli çalışmalar yürütüyoruz. Genç Denizli Projesi kapsamındaki Çanakkale gezileri de bu çalışmalardan biridir" dedi.