SİVAS (CİHAN)- Sivas'ın Gemerek ilçesinde Afrika'da yaşanan insanlık dramıyla ilgili başlatılan yardım kampanyasında toplanan bağış miktarı 50 bin lirayı aştı. Gemerek Müftülüğü'nün öncülüğünde başlatılan kampanyada vatandaşlar, kıtlıkla mücadele eden Afrika'ya yardım elini uzattı.
    Konu ile ilgili açıklama yapan Gemerek Müftüsü Yusuf Genç, insanlık dramının yaşandığı Afrika'da, insanların açlık, susuzluk ve hastalıklarla mücadelesine bir nebze katkıda bulunabilmek için geçen hafta ilçedeki tüm camilerde yardım kampanyası başlattıklarını hatırlattı.
    Müftü Genç şöyle konuştu: "Bir hafta sonunda vatandaşlarımızın göstermiş olduğu büyük duyarlılık neticesinde nakit ve online olmak üzere yapılan yardımlar 50 bin TL'yi aştı. Vatandaşlarımız mübarek Ramazan ayında yardımlaşmanın kardeşliğin ve de en önemlisi ‘Komşusu aç iken tok yatan biz değildir’ hadisinin gereklerini yerine getirerek Afrika'daki kardeşlerimize yardım ellerini uzatmışlardır."
    Camilerde vakit ve teravih namazlarında verilen vaaz ve hutbelerde insanlık dramına dikkat çektiklerini kaydeden Genç, vatandaşların vaazlardan ve medyadaki görüntülerden etkilenerek yardıma koştuğunu belirtti.
    Genç, kampanyaya destek veren tüm vatandaşlara teşekkür etti.
CİHAN