Gelir İdaresi Başkanlığı tarafından 2013 sonunda yapılan eleman alım ilanının ardından Denizli’de alınması düşünülen 170 Gelir Uzman Yardımcısında 105’i işe başladı.

Denizli Vergi Dairesi Başkanlığı birimlerinde bu günlerde, memuriyete başlama heyecanı yaşanıyor. Yapılan sınavlarda başarılı olup yeni atanan Gelir Uzman yardımcıları, gruplar halinde görevlerine başlıyorlar. Alınan bilgiye göre, Denizli merkezde göreve başlayacak olan toplam 105 kişilik gelir uzman yardımcısından büyük bir kısmının görevlerine başladığı, kalanların ise, önümüzdeki günlerde işe başlama işlemlerini yaptırdıktan sonra yeni görev yerlerine intikal edeceği bildirildi.

Gelir İdaresi Başkanlığı, geçtiğimiz yılsonunda,  170'i Denizli'ye, bini İstanbul'a, 700'ü Ankara'ya ve 130'u da Zonguldak'a atanmak üzere toplam 2 bin uzman yardımcısı almak için sınav ilanına çıkmıştı. Yapılan yazılı ve sözlü sınavın ardından, başarılı olan adayların görev yerlerine atanma işlemleri devam ediyor. Bu çerçevede Denizli'de göreve başlayacak yeni Gelir Uzman Yardımcıları da görev yerlerine intikal etmeye devam ediyor. Büro Memursen Denizli Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Türk, yeni göreve başlayan Gelir Uzman Yardımcılarına "Hayırlı Olsun" ziyaretinde bulunduklarını belirterek, "Genç, seçilmiş ve enerji dolu arkadaşlarla muhatab olmak, bizleri sendikal anlamda başbaşka bir heyecana sürükledi" şeklinde konuştu.

Türk, Denizli vergi dairelerinde eski memurların bilgi ve deneyimleri ile yeni memurların heyecan ve enerjilerinin birleşmesi sonucucnda güzel bir sinerjinin oluşacağını, bu sinerji sayesinde vergisel iş ve işlemlerin çok daha hızlı ve verimli bir şekilde yapılmasının mümkün hale geldiğini, bundan hem mükelleflerin hem de çalışanların hoşnut olacağını söyledi.Büro Memur-sen Denizli Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Türk, aralarına yeni katılan mesai arkadaşlarının önümüzdeki günlerde bir takım adaptasyon sorunlarının olabileceğini, bu durumda sendika olarak kendilerin çalışanlar ile ilgili merciler arasında köprü olabilmek için ellerinden gelen her türlü çabayı sarf edeceklerini söyledi.

Türk, ister özel sektörde olsun ister kamu sektöründe, çatışmasız ve sorunsuz bir iş ortamının neredeyse mümküm olmadığını, ancak sorunlara kahır etmektense uygun çözümler aramanın iş motivasyonunu sürekli üst düzeyde tutabilmek için gerekli olduğunu söyledi. Türk,  "yeni göreve başlayan mesai arkadaşlarımıza hayırlı olsun dileklerimizle birlikte, başarılı bir iş hayatı diliyoruz" şeklinde konuştu.