Aydın’ın Denizli sınırına yakın küçük ilçesi ve Afrodisias antik kentine komşu olan Karacasu’da üretimi halen geleneksel yöntemlerle devam ettirilen ve bugün hala birçok ailenin geçim kapısı olan Karacasu seramiklerini geniş kitlelere duyurmak amacıyla, Güney Ege Kalkınma Ajansı’nın hazırladığı kültürel tanıtım kitapçıkları serisinin beşinci kitabı olan "Kızıl Toprağın Büyüsü; Karacasu Seramikleri" tamamlandı.
GEKA Tanıtım ve Dış İlişkiler birimi çalışanlarının, Karacasu Belediye Başkanı Mustafa Büyükyapıcı ile geleneksel üretimin halen yoğun olarak devam ettirildiği atölyelere gerçekleştirdikleri ziyaretlerde yaptıkları görüşmeler, bu konuda örnek araştırma çalışmalarını incelemeleri neticesinde tespit ettikleri veriler ışığında tamamlanan tanıtım kitapçığı, Karacasu Seramik Sanatı açısından önemli bir kaynak olma özelliği taşıyor. Antik çağdan itibaren Karacasu seramik sanatının günümüze kadar geldiği noktayı anlatan tanıtım kitapçığında ayrıca hammadde temininden, çamurun karılmasına, usta ellerde şekillendirilip fırınlanmasına son olarak da paketlenip araçlara yüklenmesine kadar yoğun emek gerektiren bir sanata samimi bir anlatımla ışık tutuyor.
GEKA Genel Sekreter Vekili Yusuf Esgin yaptığı açıklamada, "Kültürel Tanıtım Kitapçıkları serisinin beşincisi ‘Kızıl Toprağın Büyüsü, Karacasu Seramikleri’ tamamlanarak kamuoyuyla paylaşıldı. Geçtiğimiz yıl Yatağan Bıçakları, Milas Halısı, Ters Lale ve Körüklü Çizme kitapçık çalışmalarını tamamlayarak paydaşlarımıza sunmuştuk. Oldukça ilgi gören bu tanıtım çalışması serisi, Güney Ege’nin kaybolmaya yüz tutmuş kültürel değerlerini tanıtmak ve bu konuda farkındalık yaratmak açısından oldukça başarılı oldu. Serinin beşinci kitabı olan “Karacasu Seramikleri” tanıtım kitapçığı çalışması, derinin, demirin, hamurun, çamurun, mermerin hayat bulduğu ilçe olarak da anılan Karacasu ilçesinde, geçmişi kalkolitik dönemlere kadar uzanan ve günümüze kadar geleneksel yöntemlerle devam ettirilen bir sanata yoğunlaşarak kızıl toprağın usta ellerde nasıl şekil aldığını anlatıyor. Karacasu Seramiklerinin tanıtımına büyük katkısı olacak çalışmamızda, emeği geçen ve tüm süreçlerde destek veren herkese teşekkür ederiz” dedi.