Aydın, Denizli ve Muğla illerinin geliştirilmesi ve kalkınmasına yönelik faaliyet gösteren Güney Ege Kalkınma Ajansı'nın Yönetim Kurulu Toplantısı Denizli’de gerçekleştirildi.
Dönem başkanı Muğla Valisi Mustafa Hakan Güvençer’in açılış konuşması ile başlayan toplantı, GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata’nın, Ajansın 2013 yılında yürüttüğü Doğrudan Faaliyet Desteğine yapılan proje başvuruları ile yine 2014 yılı Doğrudan Faaliyet Desteğinin bütçesi ve başvuru koşulları ile ilgili Yönetim Kurulunu bilgilendirmesiyle devam etti. Güney Ege Kalkınma Ajansının kar amacı gütmeyen kurumlara yönelik yürüttüğü ‘Doğrudan Faaliyet Desteği Programı’nda şimdiye kadar 11 proje ile sözleşme imzalandığı, son başvuru döneminde gelen projelerden 18 adet projenin de değerlendirmeyi geçmesiyle Güney Ege Bölgesi’nde kritik öneme sahip araştırma, planlama, fizibilite gibi çalışmalara yaklaşık 2 milyon TL destek verileceği bildirildi. 2014 Yılı Doğrudan Faaliyet Desteğinin bütçesi ve başvuru koşullarına yönelik alınan kararların ardından toplantı, GEKA’nın 2014 yılında katılacağı uluslararası fuar ve kongrelerle ilgili Yönetim Kurulunun bilgilendirilmesiyle devam etti.
Toplantıda ayrıca, Muğla Arı Yetiştiricileri Birliğinin 5-9 Kasım 2014 tarihlerinde gerçekleştireceği 4. Uluslararası Muğla Arıcılık ve Çam Balı Kongresi ile yine bu kongreyle eş zamanlı yürütülecek 20. Apislavia Kongresine GEKA’nın katılımı görüşüldü.
Son olarak, 6-10 Mart tarihlerinde Tokyo’da yapılacak Ege Tanıtım Günleri ile Gıda Fuarına, ayrıca bu yıl 5-9 Mart 2014 tarihlerinde gerçekleştirilecek ITB Berlin Turizm Fuarına sağlık turizmi temasıyla katılım sağlanması, söz konusu fuarlarla alakalı bölgedeki iş dünyası, sektör temsilcileri ve zanaatkarların Ajansın koordinasyon ve organizasyonuyla katılımının sağlanmasına karar verildi.