Kalkınma Ajanslarının Kuruluşu, Koordinasyonu ve Görevleri Hakkında Kanuna göre; bölgesel gelişme hedefine yönelik olarak; bölgedeki kamu kurum ve kuruluşları, özel kesim, sivil toplum kuruluşları, üniversiteler ve yerel yönetimler arasında işbirliğini geliştirmek ve ajansı yönlendirmek üzere kalkınma kurulu oluşturuluyor. Kurul üyeleri dört yılda bir Bakanlar Kurulu kararıyla yenileniyor. 

GEKA kalkınma kurulu, Aydın, Denizli ve Muğla illerinden temsilcilerin yer aldığı 100 kişiden oluşuyor ve bölgenin sorunları, ihtiyaçları ile potansiyelinin değişik bakış açılarıyla ve ortak akılla ele alındığı bir platform niteliği taşıyor. Yılda en az iki kez olmak üzere toplanan Kurul, önerilerini oluşturarak Ajans yönetimine tavsiye ediyor.

GEKA Kalkınma Kurulu üyeleri bu yıl içinde yeniden belirlenecek olup, üyelik başvurularının en geç 13 Mayıs 2016 tarihine kadar yapılması gerekiyor. Üyelerin belirlenmesinde  kurulda görev alma konusundaki istekleri, il içerisindeki etki ve etkinlikleri, misyonları ve ili temsil yetenekleri, ilin ve bölgenin kalkınmasına sağlayabilecekleri katkılar ve sahip oldukları üye sayıları gibi hususlar dikkate alınacak. 
     
Bu kapsamda geka.gov.tr adresinde yer alan üyelik başvuru formunun kurum/kuruluş temsilcisi tarafından doldurulup, en geç 13 Mayıs 2016 tarihine kadar [email protected] adresine veya    0 258 371 88 47 numaralı faksa iletilmesi gerekiyor.