Güney Ege Bölgesi’ndeki yenilikçi ve teknoloji odaklı iş fikirlerini yatırımcılarla buluşturarak bölgede girişimcilik kültürünün geliştirilmesi ve fikirlerin yatırıma dönüşmesi amacıyla yola çıkılan organizasyonun ilk ayağı Denizli’de yapılacak.  

30 Haziran 2016 tarihinde Pamukkale Teknokent Konferans Salonunda düzenlenecek etkinlikte; girişimciler, yatırımcılar ve mentorbir araya getirilerek ekosistemi oluşturan taraflar arasındaki bağlantıların kuvvetlendirilmesi ve ticarileşme potansiyeli yüksek iş fikirlerine finansman olanağı sunulması hedefleniyor. İş fikri uygulanabilir olgunluğa erişmiş şirketler ve iş fikri uygulanabilir ancak, henüz şirketleşmemiş potansiyel girişimciler ile yenilikçi ve teknoloji odaklı iş fikirlerine yatırım yapmak isteyen yatırımcıların katılabileceğiDemoday’eön başvurular,1- 17 Haziran 2016 tarihleri arasında www.geka.gov.tr adresinden onlineolarak yapılabilecek. 

Güney Ege Kalkınma Ajansı, Pamukkale Teknokent ve Tim-Teb Girişim Evi'nden oluşan bir komisyon tarafından iş fikirleri; uygulanabilirliği, rekabet potansiyeli, uygulama kolaylığı, verilerin tutarlılığı, iş fikrinin özgünlüğü ve yeniliği, pazar potansiyeli ile finansal getirisi konularında değerlendirilecek. Ön değerlendirmeyi geçen en fazla 10 iş fikri sahibineiş modeli hazırlama, pazarlama, finans ve yatırımcılara iş fikirlerini sunma hususlarında danışmanlık sağlanacak. Ayrıca ön değerlendirmeyi geçen diğer girişimciler etkinlik günü kendilerine tahsis edilmiş stantlarda iş fikirlerini paylaşma ve yatırımcılar ile görüşmeimkanı bulacaklar.

GEKA, 30 Haziran 2016 tarihinde ilki Denizli’de gerçekleştirilecek Girişimci – Yatırımcı Buluşmalarını sonraki süreçte Aydın ve Muğla illerinde de düzenlemeyi ve bu şekilde yenilikçi fikirlerin hayata geçirilmesini planlıyor.