Denizli Buldan Kaymakamlığı’nda gerçekleştirilen toplantıya GEKA Yönetim Kurulu Başkanı Denizli Valisi Şükrü Kocatepe, Aydın Valisi Erol Ayyıldız, Muğla Valisi Amir Çiçek, Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Muğla Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Gürün, Aydın Sanayi Odası Başkanı Mehmet Yunus Şahin, Denizli Sanayi Odası Başkanı Müjdat Keçeci, Muğla Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Bülent Karakuş ve GEKA Genel Sekreteri Süleyman Alata katıldı.
Denizli Valisi Şükrü Kocatepe toplantı öncesi açıklamalarda bulunarak, ‘’Kasım ayı içerisinde,güneş, rüzgar, biyogaz ve jeotermal enerjisi ana temalarını kapsayacak şekilde 2’ncisi Muğla’da gerçekleştirilen “Güney Ege Yenilenebilir Enerji Konferansı”nda yenilenebilir enerji alanındaki sektör uzmanlarını bir araya getirildi.GEKA’ya 2015 yılı Doğrudan Faaliyet Destek Programı kapsamında şimdiye kadar 51 adet proje başvurusu yapıldı.Yönetim Kurulu tarafından onaylanmış 16 adet projenin akabinde son başvuru döneminde başarılı bulunan 4 proje daha karar bağlanacak’’dedi.
GEKA olarak fuarlara katılım konusunda çalışmalar yürüttüklerini ancak Rusya ile yaşanan sıkıntılardan dolayı bu bölgeye gidilip gidilmeyeceği konusunda çalışmalar yaptıklarını kaydeden Vali Kocatepe, ‘’Ajansımızın 74. Yönetim Kurulu Toplantısında, Güney Ege Bölgesi’nin turizm potansiyelinin ulusal ve uluslararası platformlarda tanıtılması amacıyla 2016 yılında katılım sağlanacak fuarları belirlemiştik. Ancak, Rusya ile ülkemiz arasında yaşanan son siyasi gelişmeler nedeniyle Moskova’da gerçekleştirmeyi planladığımız turizm ve gıda fuarlarına katılımımızı tekrar değerlendireceğiz. Aynı zamanda söz konusu fuarlara alternatif olabilecek nitelikteki uluslararası fuarları tekrar gözden geçirerek durum değerlendirmesi yapacağız. Ajansımız bünyesinde oluşturulan AB çalışma grubunun hazırladığı ve AB hibeleri kapsamında destek almaya hak kazanan ‘Markalarla Güçleniyoruz’ projesi ile markalaşma konusunda bölgemizde kapasitenin artırılması amaçlanıyor.Projenin konsorsiyum üyeleri olan Aydın İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürlüğü, Denizli İhracatçılar Birliği, Muğla İli Arı Yetiştiricileri Birliği ve Muğla Gençlik Derneği üyeleri İspanyol ortaklarıyla işbirliği yapacaklar” dedi.
Son olarak GEKA’nın insan kaynaklarına yönelik mevcut durumunu ve ihtiyaçlarını belirleyen insan kaynakları raporunu görüşeceklerini söyleyen Kocatepe, ayrıca Ajans personelinin mesleki ve kişisel yönden daha nitelikli hale gelmesini sağlayacak 2016 yılı eğitim takvimini gözden geçirerek bu yönde karar alacaklarının altını çizdi. GEKA dönem başkanı Denizli Valisi Kocatepe sözlerini kurul üyelerine toplantıya katılımlarından dolayı teşekkür ederek ve toplantının bölge için hayırlı olmasını dileyerek sonlandırdı.