GAZİANTEP (CİHAN)- Gaziantep Emniyet Müdürlüğü, kaçak yollarla getirilen ve piyasaya sürülmek üzere olan sigara ve çaya el koydu.
            Kaçakçılık ve Organize İşlerle Mücadele Şube Ekipleri, gümrük kapılarından kaçak sigara ve çay girişi yapan şahıslar olduğu bilgisini aldı. Bunun üzerine bir takım takip ve incelemeler yapan polis, doğu illerinden getirilen gümrük kaçağı malzemenin batı illerine gönderileceği bilgisine ulaştı. Ekipler, 6 farklı operasyonda 4 bin 496 karton (44 bin 960 paket) muhtelif markalarda gümrük kaçağı sigara, 13 bin 750 adet muhtelif markalarda gümrük kaçağı çakmak, 4 bin 412 adet cinsel içerikli gümrük kaçağı hap ve sprey, 116 kilo gram kaçak çay ele geçirdi. Olayla ilgili olarak M. Ö. (31), İ. Y. (35), M. E. E. (17), E. K. (32), Ö. Y. (31), M. A. (30), O. Ç. (36), E. B. (46), M. B. (38) ve M. B. (36) gözaltına alandı, 6 araca el konuldu.
            KOM Şube Müdürü Orhan Çağlıyan, gözaltına alınan 10 şahıs hakkında yasal işlem yapıldığını söyledi. Çağlıyan, Gaziantep Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Şube Müdürlüğü olarak suç ve suçluyla mücadeleye kararlılıkla devam ettiklerini vurguladı.
CİHAN