Denizli’de her gün en az 7 kadın  şiddete maruz kalıyor. Garip, Denizli’de her gün en az 7 kadının  şiddete maruz kaldığını ifade etti. Av. Yusuf Garip, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle yaptığı açıklamada  “2015 yılı başından 25 Kasım 2015 tarihine kadar geçen sürede yaklaşık 2 bin 400 kadın  Denizli  Şehir merkezindeki Aile Mahkemelerine Başvurarak eşinden şiddet gördüğü ve can güvenliği olmadığından bahisle koruma kararı verilmesi talebinde bulunmuştur.Bu rakama Denizli’nin diğer ilçeleri dahil değildir. Bu rakam günlük bazda her gün  en az 7 kişinin şiddet gördüğü için koruma tedbiri kararı verilmesi için mahkemelere başvurduğunu göstermektedir. Bu rakamlar dışında sosyal çevrenin baskısı ve can güvenliği tedbirlerinin yetersizliği nedeniyle mahkemelere başvuramayan kadınlarımız daha fazladır.Bu sorun daha da büyümeden acil önlemler alınmalıdır” dedi. Av. Garip,  ‘‘Kadına yönelik şiddetin’’ kamuoyunda en çok kadın ölümleri ve cinayet olarak duyulduğunu, ancak kadına yönelik şiddetin kadın cinayetleri yanında kamuoyuna fazla yansımayan ürkütücü boyutlarda  başka türlülerinin de olduğunu vurguladı.
ŞİDDETİN HER TÜRÜ  
Garip, “Kadınların çok ciddi boyutta fiziksel şiddetin yanında cinsel şiddet, psikolojik şiddet, ekonomik şiddete de maruz kalıyor.  Kadınların büyük bir kısmının  maruz kaldıkları şiddetin önlenmesi için sosyal ve kültürel  çevrenin de etkisi ve yine can güvenliği korkusu nedeniyle resmi bir kuruma başvurmaktan çekinmektedirler” dedi.
Türkiye'de  2015 yılı başından bugüne kadar 255 kadının öldürüldüğü basına yansıdığını, öldürülen kadın sayısının özellikle 2002 yılından 2015 yılına kadar, yapılan her türlü yasal düzenleme ve alınan tedbirlere rağmen her geçen yıl bir önceki yıla göre sürekli artış gösterdiğini ifade eden Yusuf Garip,  “Türkiye de 2002 yılından bugüne dek kadına yönelik şiddeti önlemeye ilişkin bir çok uluslararası sözleşmeye imza koymuş olmalarına karşın bu sözleşmelerin gereğini yapmakta gecikmekte, zaman içinde çıkarılan bazı yasaların, genelgelerin yaşama geçirilmesi hususunda gerekli hızlılık  görülmediği gibi, Aile içi ve kadına yönelik şiddetin önlenmesine yönelik yasal düzenlemelerde alınan önleyici tedbirlerin ve şiddet uygulayan için öngörülen cezaların caydırıcı olmadığı görülmektedir.Kadınlara yönelik şiddetin her geçen artış göstermesi de alınan tedbirlerin yetersiz ve caydırıcı olmadığının ispatıdır”  diye konuştu.
“ TATMİN EDİCİ DEĞİL”
Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’nden (AİHM) aile içi şiddet nedeniyle ceza alan ilk ülkenin Türkiye olduğunun altını çizen Garip, “Belediyelerin 5393 sayılı Belediye Kanunu’nun 14. Maddesi (a bendi) uyarınca ile nüfusu 50.000’i geçen belediyeler “kadınlar ve çocuklar için korunma evleri” açma” yükümlüğünün olmasına karşın bu güne dek bu yönde  ülke çapında belediyeler nezdinde tatmin edici  bir çalışma  ve uygulamanın hayata geçirilememesi, üzücüdür. Avrupa İnsan Hakları Mahkemesinden (AİHM) aile içi şiddet nedeniyle ceza alan ilk ülke Türkiye’dir. Bu cezanın alınmasını neden olan kişi devlet tarafından korunamamasına bağlı olarak eşi tarafından öldürülmüş bir kadındır. Yapılan araştırmalara göre, Eğitim düzeyi ile şiddet oranları arasında tersine ilişki bulunmuştur. Eğitimsiz ve ilkokul düzeyinde eğitimi olan kadınlarda şiddete maruz kalma oran %56 iken, Lise mezunu-üniversite eğitimli olanlarda % 32 bulunmuştur. Üniversite mezunu olanlarda % 17 bulunması, lise ve üstü eğitim olan evli 10 kadından 3 ünde şiddet öyküsünün olması dikkat çekicidir. Bu nedenle, aile içi şiddetin önlenmesinde önleyici ve caydırıcı tedbirlerin yanı sıra  eğitim seviyesinin yükseltilmesi son derece önemlidir” ifadelerini kullandı.
“RAMAZANOĞLU’NA BAŞARILAR”     
64. Hükümette Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı olan Sema Ramazanoğlu’na başarılar dileyen Garip, “Bu vesile ile çiçeği burnunda  Aile ve Sosyal Politikalar Bakanımız Sema Ramazanoğlu’na görevinde başarılar diliyor; Denizlili olması nedeniyle, öncelikle Denizli deki kadına yönelik şiddetin boyutlarına, sonra ülke genelindeki kadına yönelik şiddetin boyutlarına bir kez daha dikkat çekiyor, sorumluluk makamında olan biri olarak ülkemizde  ve şehrimizde kadına yönelik her türlü şiddetin ve cinayetlerin sona erdirilmesi konusunda acilen caydırıcı ve önleyici tedbirlerin alınması için gereğini yapmasını, önemle talep ediyoruz” şeklinde konuştu.