Denizli Belediyesi'nin işlerini yapan taşeron şirkete ait Akkonak Mahallesi'nedik bir yokuşta park halinde bulunan 20 AAT 68 plakalı kamyonun, freni patladı. Bunun üzerine geri geri gelen kamyon, cadde üzerindeki 'Dostlar Kıraathanesi'ne girdi. Kazada kıraathanede bulunan 5 kişi, çarpmanın etkisi ile çöken çatının altında kaldı. İlk yardım ekipleri tarafından Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Hastanesi'ne kaldırılan yaralılardan 3'ü taburcu edilirken, 2'sinin tedavisinin devam ettiği öğrenildi.
Olayın görgü tanıklarından Rabia Ekdemir adlı çocuk, "Biz arkadaşımla birlikte geldik. Ne oluyor diye bağırmaya başladık. Araba meğer oraya gelmiş, çarpmış, öyle yıkıldı. Biz çok korktuk." dedi.
Süleyman Tüfekçi de bir müteahhit firmanın bölgede çalışma yaptığını belirterek, dozerler hafriyat yaparken, kamyonların kenarlarda beklediğini belirtti. Tüfekçi, “Burada yüzde 7'ye yakın bir rampa var. Bu rampada bu araba önü yokuş yukarı durmuş. El freni çekilmiş ve araba viteste kalması lazım. Ama şoför ne yaptı, freni aldı da kopardı mı? Bilmiyoruz. Ayrıca imdat sesi olması lazım, bunlar var mı? Bilmiyoruz. Biz şurada oyun oynuyorduk. Bir ses geldi hemen döndük baktık, kamyon çatıya vurdu. Çatı demirler büküldü içeride oyuncu arkadaşlarımız vardı. Onlar bir panik. Biz hemen 155'i ve 112'yi aradık. O masanın altında 20–25 kişi vardı.” diye konuştu.