Muğla’nın Fethiye ilçesinde devam eden Likya Macera Yarışları’na katılan iki Fransız sporcu, kaybolduktan 22 saat sonra Ulusal Medikal Kurtarma Ekibi (UMKE) tarafından bulundu.

        Fethiye'nin Göcek beldesinde 10 Ekim'de başlayan Likya Macera Yarışları devam ediyor. 4 gün sürecek ve Fethiye'de son bulacak yarışlarda sporcular yürüyüş, kano, bisiklet, yüzme ve ip etaplarından oluşan 350 kilometrelik parkurda mücadele ediyor. Sporcuların iletişim cihazı kullanmadığı yarışlarda zaman zaman aksilikler de yaşanıyor.

        Yarışmanın ikinci gününde 2 bin 400 metre rakımlı Karadağ'a gitmesi gerekirken rotanın dışına çıkan Fransız sporcular Philippe Bievet ve Jeremy Baron parkurda kayboldu. Üzerlerinde telsiz, telefon gibi haberleşme cihazı bulunmayan sporcuların kaybolduğu kontrol noktası tarafından belirlendi. Yarışmacıların üzerinde bulunan takip cihazının rota dışına çıktığını fark eden nokta ekibi, olay mahalline bir kurtarma ekibi çıkardı.

        Yarışma destekçilerinden Dağcılık Federasyonu Arama Kurtarma Ekibi (TÜDAK) ve UMKE ekiplerinin yardımıyla Fransız sporcuları arama çalışması başlatıldı. Yaklaşık 22 saat süren aramanın sonunda ekipler Fransız sporculara ulaştı. Sağlıklı oldukları gözlenen sporcuların bulundukları yerde sürekli hareket etmelerinden dolayı yorgun düştükleri belirlendi. Burada ilk müdahalelerinin yanı sıra gıda ve su takviyesi yapılan Fransız sporcular UMKE ekiplerince sağlık muayenesinden geçirilerek, kaldıkları otele getirildi.