Denizli Belediyesi, Denizli Fotoğraf Sanatı Derneği (DEFSAD) işbirliğiyle düzenlenen ‘Denizli Belediyesi 1. Fotoğraf Yarışması’ yoğun ilgi gördü. 9 Kasım 2012 saat 24.00 itibari ile son bulan başvuru sonucu yarışmaya Türkiye’nin dört biryanından 1359 fotoğraf gönderildi.
  Denizli il sınırları içindeki doğal, tarihi, kültürel güzelliklerinin tanıtımını sağlamak ve görsel sanatların gelişimini desteklemek amacıyla Denizli Belediyesi ve DEFSAD işbirliğiyle düzenlenen yarışmayla Denizlinin değerleri fotoğraf karelerine yansıtılıyor.
İstanbul, İzmir, Sakarya, Antalya, Eskişehir, Çanakkale, Kocaeli, Kayseri, Malatya, Aydın, Ankara, Burdur, Bursa, Balıkesir, Bandırma, Zonguldak, Giresun, Kırklareli, Mersin, Gaziantep, Manisa, Muğla, Van, Konya, Trabzon, Adana, Batman ve Denizli’den internet ortamında başvuruların yapıldığı yarışmanın sonuçları 01 Aralık 2012 Cumartesi günü açıklanacak. 17 Kasım 2012 Cumartesi günü toplanacak olan jüri tarafından 1359 eser değerlendirmeye alınacak. Sonuçlar ise Denizli Belediyesi, Türkiye Fotoğraf Sanatı Federasyonu (TFSF), ve DEFSAD’ın internet sayfalarından duyurulacak. Ödül kazanan katılımcılar telefon ve elektronik posta aracılığı ile bilgilendirilecek. Ödül ve sergi töreni ise 01 Aralık 2012 Cumartesi günü Turan Bahadır Sergi Salonu’nda gerçekleştirilecek.
  5 kişiden oluşan seçici kurul tarafından yapılacak değerlendirme sonucu birinciye 5000 TL, ikinciye 3000 TL, üçüncüye 2000 TL verilecek. 3 yarışmacıya her biri için 500 TL mansiyon ödülü verilirken yarışmada, Denizli Belediyesi Özel Ödülü 1000 TL ve DEFSAD Özel Ödülü ise 750 TL olarak belirlendi 44 eser ise sergilemeye değer görülüp katılımcılarına 100 TL verilecek.