İzmir Büyükşehir Belediyesi, Foça Belediyesi ve Foça Hayvanlara Yardım Derneği (HAYAD) işbirliği ile iki hafta süren sokak hayvanlarını kısırlaştırma çalışması başarıyla sonuçlandı.
Büyükşehir Belediyesi Seyrek Rehabilitasyon Merkezi’nde çalışan veteriner Melike Alpdağ, iki hafta boyunca Foça Belediyesi’ne bağlı iki kişilik bir hayvan yakalama timi ve HAYAD üyelerinin de yardımıyla getirilen tüm kedi ve köpekleri kısırlaştırdı, aşılarını yaparak küpelerini taktı.
HAYAD Başkanı, Ege Üniversitesi öğretim üyesi Prof. Dr. Huriye Kuruoğlu’nun verdiği bilgiye göre, iki belediye ve kendi derneklerinin de yardımıyla iki hafta boyunca yapılan kısırlaştırma süreci boyunca 62 köpek ve 102 kedi kısırlaştırıldı. Kuruoğlu, geçen şubat ayında da aynı işbirliği çerçevesinde çalışarak 62 köpek ve 158 kedinin kısırlaştırıldığını, böylece her iki kısırlaştırma süreci boyunca toplamda 124 köpek ve 260 kedinin kısırlaştırıldığını, aşılanıp küpeleri takılarak alındıkları yerlere bırakıldığını ifade etti.
Kuruoğlu, bu çalışmanın yararlı olduğunu, ancak bu geçici çalışmaların sokak hayvanlarıyla ilgili kesin çözüm olmadığını, kesin çözüm için kısırlaştırma yapan ve sürekli istihdam edilecek bir veterinere ihtiyaç duyulduğunu söyledi. Kuruoğlu, geçen yıl derneklerinin, kısmen belediyenin de yardımıyla eski bir binanın tadilatını yaptığını, Foça Belediyesi’nin de klinik malzemelerini önemli ölçüde aldığını, ancak sürekli veteriner olmadığı sürece yapılan bu yatırımın verimli olamayacağını kaydetti. Kuruoğlu, en kısa zamanda Foça Belediyesi’nin kısırlaştırma bilen bir veteriner istihdam etmesini istediklerini sözlerine ekledi.