Denizli'de bir avcı tarafından vurulan ve uçamayacak duruma gelen flamingoyu, Gökpınar Baraj Gölü'nde itfaiye ekipleri tarafından yapılan operasyonla kurtarılarak tedavi edilmek üzere veterinere teslim edildi.

Göç mevsiminde Denizli üzerinden geçerken bir avcı tarafından vurulan ve yaralanan flamingo, Gökpınar Barajı'na düştü. Bir haftadır barajda yaşam mücadelesi veren ancak uçamadığı için kurtulamayan ve çevredekilerin

"Muharrem" ismini verdiği flamingo için Denizli Belediyesi itfaiye ekipleri kurtarma operasyonu düzenledi.

BOTLA BARAJA GİRDİLER


Denizli Belediyesi itfaiye ekipleri flamingo Muharrem'i kurtarmak için Gökpınar Baraj Gölü'ne botla girdi. Baraj gölüne girecekleri için özel elbiselerini giyen itfaiye ekipleri, botun üstüne binerek baraj gölüne açıldı. Flamingo, kendisine doğru gelen itfaiye ekiplerini fark ederek kaçmaya çalıştı. Bir süre flamingoyu yakalamaya çalışan ekipler, uzun bir uğraşın ardından çevredekilerin "Flamingo Muharrem" adını verdikleri kuşu yakalayarak bota aldı. Kanadından vurulduğu için uçamayan flamingoyu hemen kıyıya getiren itfaiye ekipleri, bir süre flamingoyu kucağında tutarak okşadı.

AVCI TARAFINDAN VURULMUŞ

Flamingonun bir avcı tarafından vurulduğunu tahmin ettiklerini belirten itfaiye ekipleri, kuşun kanadında yara olduğu için uçamadığını ve kendilerini görünce kaçmaya çalıştığını ancak gücü yetmediği için yakaladıklarını söylediler. İtfaiye ekipleri flamingoyu daha sonra Denizli Belediyesi Sokak Hayvanları Kliniği'nde görevli veterinere teslim etti.