AK Parti Denizli İl Başkanı Necip Filiz, Dünya Engelliler Haftası nedeniyle bir mesaj yayımladı. Filiz, "Özürlü vatandaşlarımızın sorunlarına çözüm üretmek ve tüm hizmetlerden ve haklardan eşit bir biçimde yararlanmalarını sağlamak, insanlık borcumuzun yanısıra, çağdaş toplum ve devlet olmanın da en önemli gereklerindendir. Hükümetimiz, engelli vatandaşlarımızın bakımı, sosyal çevreye uyumu, eğitimleri, sağlık ve istihdam gibi alanlardan eksiksiz yararlanmaları için çıkardığı yasaları hızla uygulamaya koymaktadır. AK Parti iktidarıyla Türkiye’de bugün engelli vatandaşlarımız için yapılan çalışmalar eski dönemlerle kıyaslanamayacak boyutlardadır.

Hükümet olarak, bundan önce olduğu gibi, bundan sonra da, engelli vatandaşlarımızın sorunlarına öncelik vermeye, bu sorunların çözümüne ciddiyetle eğilmeye, engelli vatandaşlarımızın her türlü ihtiyacını, her türlü talebini karşılamaya devam edeceğiz’’dedi.

Herkesin engelli adayı olduğuna dikkat çeken Filiz, ‘’Engelliler için toplumun her ferdinin daha duyarlı olması gerekmekte, şu anda elimiz ayağımız tutuyor ama bir saniye sonra durumumuzun ne olacağını sadece ve sadece Rabbim bilir. Dolayısıyla her insan aynı zamanda bir engelli adayıdır. Hal böyle olduğuna göre engellilere yönelik yaptığımız ve yapacağımız tüm düzenlemeler aslında toplumun tamamı içindir. Engelli vatandaşlarımızın sorunlarının çözümü noktasındaki en önemli husus, bu konunun mümkün olduğunca gündemde tutulması, bu konudaki toplumsal hassasiyetin güçlendirilmesidir. Ülkemizin en hassas meselelerinden biri olan engelli vatandaşlarımızla ilgili duyarlılığın artmasına vesile olması dileğiyle, Engelliler Haftası’nı kutluyor, tüm engelli vatandaşlarımızı, ailelerini sevgiyle ve saygıyla selamlıyor, kendilerine mutlu ve huzurlu bir ömür diliyorum’’dedi.