Feyzioğlu, ülkede her kesimin iktidarı da muhalefeti de tattığını belirterek, artık hukukun üstünlüğünün tesis edilmesi gerektiğini söyledi. 
TBB Başkanı Prof Dr. Metin Feyzioğlu, Denizli Barosu Sosyal Tesisleri’nde avukatlar ile bir araya geldi. Denizli Barosu yeni sosyal tesisinin temel atma törenine katılmak için Denizli’ye gelen Feyzioğlu, ilk olarak Denizli Barosu’an giderek meslektaşlarıyla buluştu. Denizli Barosu Başkanı Müjdat İlhan ve bazı baro başkanlarının da katıldığı toplantıda birçok avukat Feyzioğlu ile fotoğraf çektirdi. Daha sonra avukatlar ile sohbet eden Metin Feyzioğlu basın mensuplarının sorularını cevapladı.

"BİZİM GÖREVİMİZ YILDIZLARI TOPLAMAK"
Avukatlar olarak çok fazla sorunlarının olduğunu ve avukatlık sınavının bu konuda bir çözüm olacağını kaydeden Feyzioğlu, şunları söyledi:
"Avukatlar olarak hak savunucusuyuz. Bizim işimiz bu. Bir yerde haksızlık varsa o haksızlığın üzerine gidilmesi bizim işimiz. Kanunlarda çok süslü cümleler yazar. O süslü cümleler gökteki yıldızlar gibidir. Gökte kaldıkları sürece güzeldirler ancak faydaları yoktur. Marifet o yıldızı gökten alıp vatandaşın eline bu parlak yıldız senindir diyebilmektir. İşte bizim görevimiz yıldızları toplamak ve vatandaşın eline verip bu senin hakkın ve hukukun diyebilmektir. Biz bu konuda vatandaşlarımızdan avukatlık sınavının getirilmesi mücadelemizde destek bekliyoruz. Aksi takdirde hukuk devletinin gereklerini söyleyecek hak savunacak bir meslek grubu kalmayacaktır. Sorunumuz hukuk üstünlüğünün sağlanmasıdır. Her alanda hukukun üstünlüğünün yerine üstünlerin hukukunun sağlanması bizim için en büyük tehdittir. Bizim için hukukun üstünlüğünü istemek ekmek kavgasıdır. Ekmek kavgasının sağcısı solcusu yoktur. Avukatların yaşayabilmesi için bu ülkede hukukun üstünlüğünün olması gerekir."

"HAKİMLER BAĞIMSIZ KARAR VERMELİ"
Hakimlerin tarafsız ve bağımsız karar vermesi gerektiğini kaydeden Feyzioğlu, "Sulh ceza hakimlerinin nasıl görevlendirildiği önemlidir. Asıl mesele hakimlerin bağımsızlığını tarafsızlığını adil yargılamasını nasıl sağlayacağız. Sulh ceza mahkemelerini kaldırıp sulh ceza hakimlikleri dersiniz falan olur biter. Ama konu bu değil. Biz bu yetkileri kullananların bağımsız tarafsız ama aynı zamanda keyfilikten uzak karar vermesini isteriz" dedi.

"HUKUKUN ÜSTÜNLÜĞÜNÜ TESİS ETMEK GEREKİR"
Cumhuriyet Gazetesi’nin tırlarının durdurulması ile ilgili iddiaları cevaplayan Feyzioğlu, "Cumhuriyet Gazetesi’nin toplatılması basın özgürlüğüne saldırıdır. İç güvenlik paketi çıkarsa bugünleri ararız. Bu ülkede her kesim iktidarı tattı. Muhalefeti de tattı. İktidarda iken gücünü kullandı. Baskı uyguladı. Muhalefette iken zulmü gördü. Yeter artık. Tamam. Herkes her şeyi gördü. Bundan sonra yapılacak olan şucu bucu bırakıp onun hukuku bunun hukuku değil, hukukun demokrasiyle birlikte evrenselleşmiş ilkeleri ne diyorsa onun peşine düşmektir. Hukuk herkese lazım cümlesinin içi dolmalı. Bunu yapanların da yarın başına bu tarz keyfilik gelir. Bu keyfilikleri bitmelidir. Bizim tarafımız hukuktur. Tehlikeli buluyoruz" dedi.
Toplantı daha sonra basına kapalı olarak devam etti.