ANKARA (CİHAN)- Ankara’nın Polatlı ilçesinde Gülnaz Kurt isimli anne, epilepsi hastası 17 yaşındaki oğlunun ihtiyaçlarını sırtında taşıyarak karşılıyor.
    8’inci sınıfa giderken geçirdiği rahatsızlık sonrası 6 yıldır yatağa mahkum yaşayan 17 yaşındaki Şenol Samet Kurt’un annesi Gülnaz Kurt, oğlunun temel ihtiyaçlarını ve tedavisini karşılarken tekerlekli sandalyesi olmadığı için büyük sıkıntı yaşadığını belirtti. Anne Kurt, oğlunun hastalığının son bir yıldır daha da ağırlaştığını belirterek, artık yürüyemediğini, konuşamadığını, derdini anlatamadığını söyledi.
    Oğlunun temel ihtiyaçlarını kendisinin karşıladığını belirten anne Gülnaz Kurt, “İhtiyaçlarını karşılarken sandalyesi olmadığı için sırtımda taşıyorum. Sandalye için her yere başvurdum. Sıraya alıyorlar, bekle diyorlar. İki aydır bir sonuç çıkmadı. Şimdi daha da ağırlaştı hastaneye götürürken zorlanıyorum. Sırtım ağrıyor.” diye konuştu.
    Çocuğunun rahatı için yetkililerden tekerlekli sandalye istediğini dile getiren anne Gülnaz Kurt, “Sürekli evde oturmak istemiyor. Dışarı çıkmak, gezmek, dolaşmak istiyor. Ayda 3 kere tedavisi için Ankara’ya götürüyorum. Siz hak verin ben nasıl götüreceğim bunu. Hastanedeki taşıma işi de çok zor oluyor. 10’uncu, 11’inci kata çıkartıyorum. Saatlerce kan tahlillerini bekliyorum. Nerede oturup nerede kaldıracağım.” şeklinde konuştu. CİHAN