DENİZLİ (CİHAN)- Pamukkale Üniversitesi (PAÜ) Rektörü Prof. Dr. Hüseyin Bağcı, Eğitim Fakültesi'nin mezuniyet töreninde birinciye diplomasını, kendi ilkokul öğretmeni Hüseyin Yurttürk’ün vermesini istedi.
Bin 200 öğrencinin mezun olduğu törende Rektör Bağcı, dereceye girenlere diplomalarını verdi. Birinciye sıra geldiğinde ilkokul öğretmeni Yurttürk’ü anons ederek sahneye çağıran ve elini öpen Prof. Dr. Bağcı, “Dönem birincisinin ödülünü vermek içimden gelmedi. Başöğretmen Mustafa Kemal Atatürk, ‘Muallimler, yeni nesil sizin eseriniz olacak.’ demişti. 1960 yılında ilkokula başladığımda benim de hem bir öğretmenim hem de bir başöğretmenim vardı. Şu anda onur konuğum. Birinci olan öğrencimize diplomasını kendisinin vermesini istiyorum.” dedi. Bunun üzerine diplomayı vermek için kürsüye çıkan Yurttürk, “Bugün bendeki sevinç ve gurur belki hiçbirinizde yok. Hüseyin, çok dinamik ve çok hareketli bir öğrenciydi. Aynı zamanda adaşım. Bugünlere geldiği için çok mutluyum. Kardeş kardeşi, komşu komşuyu mutlaka kıskanır ama bir grup vardır ki onlarda kıskançlık yoktur. Bunlar anne ve babalar, bir de öğretmenlerdir. Yıllar sonra karşınıza kariyer ve meslek sahibi birisi çıktığında gurur duyarsınız. Ben de şimdi öyleyim.” şeklinde konuştu.
Daha sonra Hüseyin Yurttürk, PAÜ Eğitim Fakültesi birincisi Çağla Atmaca’ya diploma ve plaketini takdim etti. Rektör Hüseyin Bağcı ise öğretmeni Yurttürk’e çiçek verdi. CİHAN