Uşak'ta, polisin bir fabrikada yaptığı aramada 14 kilo 400 gram esrar ve plastik bidonlara dikili 60 kök keneviri bitkisi ele geçirildi. Olayla ilgili gözaltına alınan 7 şüpheliden 5'i tutuklandı.
Uşak Organize Sanayi Bölgesi'nde faaliyet göstermeyen bir fabrikanın teras katında birilerinin kenevir bitkisi yetiştirdikleri, elde ettikleri esrar maddesini satacakları bilgisine ulaşan Uşak İl Emniyet Müdürlüğü KOM Şube Müdürlüğü ekipleri, H.T., E.B., S.Ç., B.K., L.Y., M.B. ve Ş.D. isimli şahısları suç unsurlarıyla ve uyuşturucu nakliyesinde kullandığı araçlarıyla birlikte yakaladı.
Yapılan operasyonda, iki çuval içerisinde 14 kilo 400 gram esrar maddesi ve bitkilerin yetiştirildiği fabrika içerisindeki plastik bidonlara dikili 60 kök kenevir bitkisi ele geçirildi. Şüpheliler hakkında, “Uyuşturucu madde nakletmek, ticaretini yapmak ve izinsiz kenevir bitkisi yetiştirmek” suçu kapsamında soruşturma başlatıldı. M.B. ve Ş.D. isimli şahıslar KOM Şube Müdürlüğünde işlemleri tamamlandıktan sonra serbest bırakıldı. Adliyeye sevk edilen H.T, E.B., S.Ç., B.K. ve L.Y. isimli 5 şüpheli, tutuklanarak cezaevine gönderildi.