Muğla'nın Bodrum ilçesi Torba Mahallesi'nde bulunan bir camide ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden bir grup kadın, imama sözlü saldırıda bulunarak, karakolluk oldu.
Torba Mahallesi'nde bulunan Torba Camii'nde ezan sesinin yüksek olduğunu iddia eden on kişilik kadın grubu, namaz kılınacağı esnada camiye giderek imama sözlü saldırıda bulundu. İkindi ezanı sırasında yaşanan olayda, Abdullah Ece (25) isimli imamın ezanı yüksek sesle okuduğunu ve sesten rahatsız olduklarını söyleyen bir grup site sakini, iddialara göre cami imamına sözlü saldırıda bulunarak tehdit etti. İmam, yapılan şikayet üzerine ezan sesini kısarak kadınları sakinleştirmeye çalıştı. Sözlü saldırının tehdide dönmesiyle birlikte çevrede bulunan vatandaşlar, kızgın site sakinlerini camiden uzaklaştırdı.

"DİNİMİZ HOŞGÖRÜ DİNİ" DİYEREK ŞİKAYETİNİ GERİ ÇEKTİ
Yapılan sözlü saldırı ve tehdit karşısında neye uğradığını şaşıran cami imamı Ece, polisi arayarak şikayetçi oldu. Şikayetin ardından site sakinleri ile birlikte karakola giden cami imamı, alınan ifadelerin ardından "Dinimiz hoşgörü dinidir" diyerek, şikayetçi olmaktan vazgeçti. İlçe emniyet müdürlüğü çıkışında basın mensuplarının sorularını yanıtlayan imam Abdullah Ece, ikindi namazı kılmaya hazırlanırken tepkiyle karşılaştığını belirterek, “Torba Camii'nde ikindi namazı vakti, tam ezan okunurken oradaki bayanlardan sekiz-on tanesi bize hakaret etmeye başladı. Gidip sordum neden böyle bir şey yapıyorsunuz diye. Dediler ki ezanın sesi çok yüksek. Ben de tamam diyerek ezanın sesini kıstım. Daha sonra hakaret ederek, ağza alınmayacak şeyler söylediler. Biz de sabrettik ve polisi çağırdık. Şikayetçi olduğumu söyledim ama daha sonra dinimiz hoşgörü dini olduğu için şikayetimi geri aldım” dedi.
O esnada yanında bulunan Gündoğan Camii imamı Bahtiyar Eskici ise, bir anda sözlü saldırıya uğradıklarını ifade ederek "Abdest alırken bize hakaretlerde bulundular. Çocuklar uyuyor biz ezan sesinden rahatsız oluyoruz dediler. Biz de ezanın sesini kısmaya giderken ağza alınmayacak laflar söylediler. Biz de imam olduğumuz için onlarla münakaşaya girmedik. Zaten münakaşaya girseydik bizim imamlığımızın anlamı kalmazdı. Bizler site sakinlerini yumuşatmaya çalıştık. Ateşe ateşle değil hoşgörüyle gidelim dedik. Biz sesi kısalım kapatalım bu konuyu dedik ve onlar üstümüze yürüyünce camiye girdik hemen. Camiden polis arkadaşları arayarak şikayetçi olduk. Ama sonra hoşgörülü davranarak şikayetimizden vazgeçtik" diye konuştu.

"EZANLAR DİNMEYECEK BAYRAKLAR İNMEYECEK"
Olayın ardından Torba Camii'ne gelen Diyanet-Sen Bodrum temsilcisi Yaşar Nuri Yarar, olayı kınadıklarını söyleyerek, "Böyle bir olayla karşılaşmak çok üzücü. Ama şu bilinmelidir ki; Türkiye’de ezanlar susmayacak, bayraklar inmeyecek. Yapılan bu saldırıyı üzüntüyle karşılıyoruz. Bu saygısızlığı yapanları şiddetle kınıyoruz" ifadelerini kullandı.

İMAM CAMİYİ TERK ETTİ

Yaşanan olayların ardından Torba Camii'ne giden imam Ece, eşyalarını toplayarak camiyi terk etti. Cemaatle helalleşen Ece, can güvenliği olmadığı için camiyi terk ettiğini ifade ederek, “Bu saatten sonra can güvenliğim yok. Artık görev yerime Gündoğan’a geri döneceğim. Torba Camii asli imam gelene kadar artık imamsız devam edecek” dedi.

SABAHA KADAR CAMİDE NÖBET TUTTULAR
Sendika üyesi bir grup imam ve Torba Camii cemaati ise, camiye saldırı olmasın diye cami önünde nöbete başladı. Diyanet-Sen Bodrum temsilcisi Yarar, sabaha kadar camide nöbet tutacaklarını belirterek, “Yarımadanın genelinde böyle cami olayları ile karşılaşıyoruz. Birçok beldemizden aynı şikayetler geliyor. Ben bir sendikacı olarak bu olayın peşini bırakmayacağım. Ezan sesini Bodrum’da susturmayacağız, bayraklarımızı indirmeyeceğiz bu böyle biline. Herkez haddini ve hakkını bilecek. Şu anda buradayız, camiye herhangi bir zarar gelmesin diye sabaha kadar burada nöbetçi olarak bekleyeceğiz. Camiye hiç kimse zarar veremeyecek. Burada imamlık yapan arkadaşımız da belirtti, can güvenliğimiz yok. Onunla beraber buradayız” şeklinde konuştu.