Denizli protokol üyeleri ve Denizli Ticaret Odası heyeti, 19. kez düzenlenen “İstanbul Ev Tekstili  (EVTEKS) Fuarı”nda stand açan Denizlili firmaları yalnız bırakmadı.
Fuarla ilgili değerlendirme yapan Denizli Valisi Abdülkadir Demir, fuarda, Denizlili firmaların hangi boyutlara ulaştığını gördüklerini, bunun da kendilerine moral olduğunu belirterek, “Meşhur markaların üretimlerini gerçekleştiren Denizli, artık kendi markasını oluşturmaya başlamış durumdadır. Zaten kentimizin hedefi de buydu. İstanbul evteks Fuarı’da ilimize ait markaları görmek bizlere ayrı bir güç vermiştir. Piyasanın belirleyicisi konumundaki evteks fuarı’nın ilimiz adına başarılı geçmesini, 2013 yılının bir önceki yıldan daha iyi tamamlanmasını diliyorum.” dedi.
Denizli Milletvekili Nihat Zeybekci, EVTEKS’in Denizli’nin güç gösterisi yaptığı fuar haline geldiğini dile getirdi. Zeybekci, “Fuara yabancı ilgisi giderek artmakta, fuar bölgesel merkezden olmaktan ziyade Amerika Birleşik Devletleri, Avrupa Birliği ve Uzak Doğu ülkelerinin de buluştuğu bir yer halinde gelmiştir. Hem Türkiye hem de Denizli için çok önemli. İleride bu fuar, ev tekstil alanında başkent haline gelecektir.” şeklinde konuştu.
EVTEKS’in her geçen yıl katılımcı sayısını arttırdığını söyleyen Mehmet Yüksel de, “Heimteksil Fuarı’nın alternatifi olarak düşündüğümüz bu fuarda, Denizlili firmaların çok ciddi ağırlığı vardır. Sanayici arkadaşlarımıza moral vermek için standları gezdik. Yabancı katılımcı sayısı giderek artan bu fuarda ilimiz firmalarının müşterileriyle bağlantılar kurduklarını gördük. Bunların ekonomimize katkı sağlamasını diliyorum.” dedi.
Denizli Büyükşehir Belediye Başkanı Osman Zolan, Denizli’de binlerce işçinin emeğinin standlarda katılımcılara sunulduğunu ifade ederek, “Fuarda firmalarımız, kaliteli, kendi imajlarına uygun ürünleri katılımcılara sunmuşlar. Bir yıllık emeğin, gelecek yılın bağlantıları burada yapılıyor. Bağlantılar, ilimiz ve ülkemiz ekonomisine katkı olarak geri dönecektir.” diye konuştu. 
Denizli Ticaret Odası Başkanı Necdet Özer de, Denizli’yi “ev tekstili merkezi” olarak nitelendirdi. Fuarda, Denizlili 80 firmanın stand açtığına işaret eden Özer, şöyle konuştu: “Dünyanın en büyük ikinci tekstil fuarı EVTEKS. Denizli standlarımızı tek tek gezdiğimizde, Denizlili firmalarımızın göğsümüzü kabartan standları olduğunu gördük. Fuardaki koleksiyonları incelediğimizde, her geçen gün katma değerli ürünlerin raflarda yerini aldığını, Denizli’nin hem markalaşma yolunda ilerlediğini hem de kalite bakımından daha iyi ürünler ürettiğini gözlemledik. Standlarda firmalarımızın birçok müşterilerinin olduğunu, yeni siparişler almakta olduklarını gördük. Siparişler, üretime dönecek; bu da hem istihdamı hem de Denizli ihracatını artıracaktır. Fuarın ilimiz, bölgemiz ve ülkemiz adına hayırlı olmasını diliyorum.”