Denizli’nin Tavas ilçesinde yaşayan 70 yaşındaki bir kişi, evlilik vaadiyle kandırıldı. Evlenmeyi beklediği kadın, kendisine verilen paraları ve altınları da yanına alarak nikah gecesi ortadan kayboldu. 
Denizli’nin Tavas ilçesine bağlı Nikfer beldesinde yaşayan İsmail Şeyşen, 2012 yılının Ekim ayında eşi Hatice Şeyşen’i kaybetti. 4 çocuğu bulunan ve hepside evli olan Şeyşen, yalnız kalınca çocuklarının da onayını alarak evlenmek için bir kadın aramaya başladı. Akrabalara ve eşe dosta haber salan Şeyşen’in başına ne geldiyse ondan sonra geldi.
Evlenmek vaadiyle dolandırıldığını iddia eden ve evlenmek için kredi çektiğini belirten İsmail Şeyşen, “ 2012 yılının ekim ayında eşimi kaybettim. Çocuklarım da yanımda olmayınca yalnızlık zor olduğu için evlenmek istedim. Çocuklarım da onay verdi. Ve eşe dosta haber saldık. İyi, namuslu bir hayat arkadaşı aramaya başladım. Komşu bir köyümüz var. H.Ç diye ismini söyledikleri bir hanımla tanıştık. 2 büyük altın ile 2 bin lira karşılığında evlenme teklifimi kabul etti. Geçtiğimiz Çarşamba gününe nikah tarihini aldık. Ben zengin bir insan değilim. 900 lira emekli maaşım var. Öncesinde pazartesi günü bankaya giderek nikahta harcamak için 7 bin 500 lira kredi çektim. Nikahtan bir gün önce geçtiğimiz Salı günü H.Ç evime geldi. Hemen alışverişe çıktık, 3 bin lira değerinde 2 büyük altın, 2 bin lira parayı nikah karşılığı kadına verdim. Günün akşamı çocuklarım evden gittikten sonra ben namaza durdum. O anda H.Ç verdiğimiz para ve ziynet eşyalarını da alarak kaçmış. Yani 70 yaşımda evlenme vaadiyle alenen dolandırıldım’’ dedi.
Başına gelenlerin ibretlik bir konu olduğunu aktaran Şeyşen, “Çarşamba günü nikaha gideceğime Tavas Jandarma karakoluna gittim. Başımdan geçenleri anlatarak H.Ç ve diğer kişilerden şikayetçi oldum. Ancak yaşadıklarımdan benim durumumda olup evlenmek için bayan arayanlar ibret alarak dikkatli olsun. Onlarda aynı tuzağa düşmesin. Evlenecekleri kişiyi iyice araştırmadan böyle bir işe girmesinler. Şimdi ben cezamı ömrüm yeterse 3 yıl boyunca her ay 350 lira kredi ödeyerek çekeceğim” diye konuştu.