Son yıllarda kanser hastası sayısının artmasının en büyük sebeplerinden biride elektrikli ve elektronik atıkları evlerimizde bulundurmamız. Bu konuda önemli bir duyarlılık gösteren Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy ve ailesi, evinde bulunan ve kullanılmayan çok sayıda elektrikli elektronik cihazı evsel e-atıkları lisanslı geri kazanım firmasına teslim etti. Çevre ve Şehircilik İl Müdürünün bu örnek davranışı ise herkesin takdirini kazandı.  
 
Teknolojik gelişmeler ile birlikte e-atıkların sayında önemli artışların olduğunu belirten Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy, “ Teknolojinin hızla gelişmesi ve değişmesi nedeniyle başta bilgisayarlar olmak üzere, televizyon, monitörler, buzdolabı, çamaşır makinası, cep telefonları, yazıcılar vb. günlük hayatımızı kolaylaştıran elektrikli ve elektronik alet ve cihazların kullanımı artmış böylece hızla artış gösteren e-atık sorununu da beraberinde getirmiştir. Kullanım ömürlerini tamamlayan elektrikli ve elektronik cihazların uygun yöntemlerle geri kazanılmaması ya da bertaraf edilememesi çevre ve insan sağlığını olumsuz yönde etkilemektedir. Atık elektrikli ve elektronik eşyaların çevreye gelişi güzel atılmaları durumunda doğada yok olmamaları ve bileşenlerinde toksik maddeler (kadminyum, krom, fosfor… vb.) içermelerinden dolayı toprak ve su kirliliğine yol açmakta, doğal kaynaklarımızın hızla kirlenmesine sebep olmaktadırlar. Bu nedenle atık elektrikli ve elektronik eşyaların evsel çöplerden ayrı olarak toplanması, yerel yönetimlerin atık yönetim sistemine dahil edilerek ekonomiye geri kazandırılması gerekmektedir. Atık Elektrikli ve Elektronik Eşyaların Kontrolünde sağlıklı bir sistemin oluşturulması için Çevre ve Şehircilik Bakanlığı denetiminde yerel yönetimlerin, atık elektrikli ve elektronik eşya (aeee) lisanslı firmaların, e-atık üreticileri ve tüketicilerin birlikte çalışmaları gerekmektedir. E-Atık; Kullanıcısı tarafından kullanım ömrünü tamamlamış olan, içerisinde bir veya daha fazla elektrik iletim elemanı bulunduran ürünlere verilen genel isimdir. E-Atıklar için kabul edilmiş kesin bir kapsam olmamakla beraber bozuk, kırık, tamir edilemez olarak görülen veri işleme, telekomünikasyon, iş eğlence veya ev için kullanılan elektrikli ve elektronik tüm araç gereçler (tv. Çamaşır makinası, ütü, elektrikli mutfak aletleri vb.) genel olarak bu gruba dahil edilmektedir” dedi.  
 
E-atıkların geri dönüşümünün yapılması gerektiğini belirten Denizli Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Fikret Büyüksoy , “E-atıkların geri dönüşümünün yapılmamasının, doğaya gelişigüzel bırakılmasının çevreye ve insan sağlığına zararları; Çevre, içinde bulunduğumuz tüm canlı ve cansız varlıkların birbirleriyle ilişkilerini içine alan ortamı ifade etmektedir. Çevrenin doğal yapısının ve ekolojisinin bozulması, dengesinin değişmesi durumunda tüm canlılar bu olumsuzluklardan etkilenmektedir. Elektrikli ve elektronik ekipmanların bazıları kurşun, berilyum, baryum ve civa gibi çevre ve insan sağlığını tehdit eden toksik maddeler içermektedir. Bu elementler uygun yöntemlerle ayrıştırılıp, bertaraf edilmedikleri taktir de, insan ve çevre sağlığı üzerinde çok ciddi bir tehdit unsuru oluşturmaktadır. 2 Bilgisayar monitörü ve/veya televizyonlar yaklaşık 4 kg. kurşun içermektedir. Evlerimizde ömrünü tamamlamış kullanılmayan bu tür elektrikli ve elektronik cihazların uzun yıllar saklanması durumu aile sağlığını tehdit etmektedir. Zira uzun yıllar kullanılmayarak bekletilen bu tür ürünlerin içerisinde bulunan toksik maddeler İklimsel değişikliklere (ısı vb.) maruz kalmakta ve/veya bekletildikleri yerlerde herhangi bir darbe karşısında kırılıp parçalanmaları sonucunda bulundukları ortamlarda sakıncalar yaratmaktadırlar. Örneğin: Ürünlerin içerisinde bulunan pillerin bir süre sonra bozularak akması, florasan lambanın aldığı fiziksel darbe sonrasında kırılması, içindeki kimyasalın çevresine verdiği zarar gibi” dedi.