Fethiye Emniyet Müdürlüğü tarafından gerçekleştirilen huzur operasyonunda, bir lisenin karşısında evden bozma kumarhane tespit edildi. Polis ekipleri, 12 kişiyi gözaltına aldı. Kumarhanede bir adet ruhsatsız tabanca ve çok sayıda imzalı borç senedi bulundu.

Fethiye Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı ekipler, ilçe genelinde huzur operasyonu gerçekleştirdi. 150 kişilik ekip, trafik, eğlence mekanları ve iş yerlerinde inceleme yaptı. 78 araç, 55 işyeri ve 330 kişinin sorgulandığı operasyonda polisleri şaşkına çeviren bir kumarhane tespit edildi. Dispanser Caddesi üzerinde Fethiye Anadolu Otelcilik ve Turizm Meslek Lisesi karşısında bir evi kiralayan B.T isimli şahsın, burayı kumarhaneye çevirdiği ihbarını alan ekipler mahkemeden arama kararı çıkartarak operasyon gerçekleştirdi.

İçeriye giren ekipler, 12 kişiyi gözaltına aldı. Operasyonda, evi kiralayarak kumarhane haline getiren B.T adlı şahsa ait ruhsatsız bir tabanca ele geçirildi. 12 zanlıdan 3’ünün ise çeşitli suçlardan arandığı ortaya çıktı. Dairede yapılan aramalarda iki ayrı çelik kasa ve içlerine saklanmış oyun kağıtları, pullar ve imzalanmış senetler bulundu. Tüm materyallere el koyan ekipler, kumar oynadığı tespit edilen kişileri polis gözetiminde karakola götürdü. Apartman dairesinde bulunan evden bozma kumarhane, Fethiye Belediyesi zabıta ekipleri tarafından mühürlendi.

55 İŞYERİ VE 330 KİŞİ SORGULANDI

Fethiye Emniyet Müdürü Hüseyin Kocabıyık, operasyona 150 polisin görev aldığını söyledi. Umuma açık yerler, şüpheli şahıslar ve araçlar üzerinde inceleme yaptıklarını, bazı yerlere mahkeme kararıyla baskın düzenlendiğini anlatan Kocabıyık, "Yasa dışı kumar oynatılan bir mekanda 12 kişi kumar oynarken yakalandı. Bu mekanda bir ruhsatsız tabanca bulundu. Bu mekan Fethiye Belediyesi zabıtası tarafından mühürlendi. 2 saatlik uygulama sırasında 330 kişi sorgulandı. Araması bulunan 3 kişi yakalandı. 55 işyeri denetlendi. 78 aracın trafik kontrolü yapıldı. 2 araç trafikten men edildi. Ehliyetsiz 4 kişi ve 1 alkollü sürücü tespit edildi. Ayrıca çeşitli nedenlerle bazı araç sürücülerine bin 600 TL para cezası kesildi.” dedi.