Yapılan denetimlerde ilçe merkezinde faaliyet gösteren bazı pide salonlarının kullandıkları kıymaya tavuk taşlığı ve sakatat karıştırdığı tespit edildi.

Yapılan denetimlerde lokanta ve pidecilerden alınan numunelerde tavuk taşlığı ve sakatata rastlandığı belirtildi. Kasım ayı içinde başlatılan kontrollerde denetlenen köfte ve ızgara salonlarından sonra Pide salonu ve lokantalar denetlendi. Denetimlere katılan zabıta ekipleri genel temizlik, gıda maddelerinin saklanma koşulları, esnaf odalarından alınan fiyat tarifeleri, çalışanların kılık kıyafetleri ile giyinme kabinleri ve işyeri çalıştırma ruhsatları denetlerken, Tarım Hayvancılık ve Gıda müdürlüğü ekipleri tüketime sunulan yemeklerin gıda mevzuatına uygunluğunu ve insan sağlığını tehdit edip etmediğini kontrol etti.

PİDE SALONUNDA TAVUK TAŞLIĞI ÇIKTI
Geçen ay Köfte ve Izgara salonlarının denetlenmesinden sonra Aralık ayı içinde de Lokanta ve Pide salonları denetlendi. Denetimlerde bazı pide salonlarının kullandığı et ürünlerinde tavuk taşlığı ve sakatat karıştırdırğı tespit edildi. Numune sonuçlarına göre kıyma,köfte, Adana Köfte ve Kebap türü et mamullerine tavuk taşlığı ve sakatat kattığı belirlenen işyerlerine 14,600 TL para cezası kesildi.

VATANDAŞ İSİMLERİN AÇIKLANMASINI İSTİYOR
Yapılan denetimleri yerinde bulan vatandaşlar insan sağlığıyla oynayan işyerlerinin isimlerinin açıklanması gerektiğini belirterek “denetimler sürekli yapılıyor. Bazı işyerlerinde karışık ürün kullanıldığını duyuyoruz ama hangi işyerlerinin bunu yaptığının açıklanmasını istiyoruz. Kime güvenerek nerede yemek yiyeceğimize karar veremiyoruz. Böyle olunca herkes zan altında kalıyor. İlçe Tarım Müdürlüğü bu gıda terörüstlerinin isimlerini açıklasın” dedi.

Kasım ayında başlayan denetimlerde bu güne kadar 5 işyerine toplam 73 BİN TL para cezası kesilirken denetimlerin devam edeceği bildirildi.