ERZİNCAN (CİHAN)- Erzincan Belediyesi kaldırım çalışmaları kapsamında Halitpaşa Caddesi üzerinde estetik ve modern kaldırım çalışmaları yapıyor. Kaldırımda gezi yürüyüş alanları yanı sıra havuzlar, yer aydınlatma ve kauçuk yürüyüş alanları oluşturuluyor. Belediye, kent genelinde ana caddeler üzerinde kaldırım genişletme çalışmaları da yapıyor.
    Belediye yol genişletme çalışmalarına ilaveten Halitpaşa Caddesi'nde kaldırımlara dinlenme, gezi ve yürüyüş alanı ve bu alanlarda yer aydınlatmaları, havuzlar, kauçuk yürüyüş yolları gibi estetik bir mekân inşa ediyor. Halitpaşa Caddesi üzerine 9 adet süs havuzu, ışık ve su oyunları, 800 metre kauçuk yürüyüş yolu, oturma alanları, süs bitkileri, yeşil alanlar gezinti yolları, yer ışıkları, ve yapılacak düzenlemeler ile ara yollara bağlanan yolların kot farkları düzenlenecek.
     Kent genelindeki çalışmalar kapsamında Halit Paşa SGK Kavşağı ile Emniyet Kavşağı arası, 13 Şubat Caddesi, Devlet Hastanesi A Blok ile Çarşı Mahallesi arası, Fevzi Paşa Caddesi, Otogar Kavşağı ile Polis Okulu Kavşağı arası ve Ordu Caddesi Orhan Yöney Meydanı (Mit Kavşağı) ile Kurutilek Kavşağı arasındaki kaldırım çalışmalarının kısa sürede tamamlanması planlanıyor. Ayrıca Buğday Meydanı ve Peynirciler Sitesi alanları da yenilenecek. CİHAN