RİZE (CİHAN)- Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’nun, AK Parti’nin Hopa mitingi sonrası seçim konvoyuna yapılan taşlı saldırı sonucunda otobüsten düşerek ağır yaralanan polis memurunun babasını aradıkları öğrenildi.
    Başbakan Erdoğan’ın Artvin’in Hopa ilçesindeki mitingi sonrasında seçim konvoyuna yapılan taşlı saldırıda başına isabet eden taş sonucu ağır yaralanan ve Rize Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde tedavi altına alınan koruma polisi 36 yaşındaki Servet Erkan'ın sağlık durumunun iyiye gittiği belirtildi. Baba Sinan Erkan, hem Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın, hem de CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun kendisini aradıklarını ve 'geçmiş olsun' dileklerini ilettiklerini söyledi.
    Rize Üniversitesi (RÜ) Tıp Fakültesi Eğitim ve Araştırma Hastanesi'nde beyin kanaması nedeniyle ameliyat edildikten sonra 72 saat boyunca uyutulan, ardından da uyutma için verilen ilaçların kesilmesiyle kendine gelmeye başlayan koruma polisi Servet Erkan'ın sağık durumunda olumlu gelişmeler gözlendiği açıklandı. Hastane Başhekimi Doç. Dr. Hasan Türüt, Erkan'ın sağlık durumunun her geçen gün daha iyiye doğru gittiğini, ellleri ve gözleriyle tepkiler vermeye başladığını kaydetti.
    Baba Sinan Erkan, olayı kendisine gelen bir telefonla öğrendiğini belirterek "Şükürler olsun ki durumu her gün daha iyiye gidiyor. Gözünü açıyor, elini hareket ettiriyor. Tanıyan, tanımayan herkes arıyor. Çok üst düzeyde bir ilgi var. Başbakanımızdan da Allah razı olsun. Biz hep vatan için varız." dedi. CİHAN